Annonce
Navne

Mindeord: Bjarne Larsen

Estrid Dickmeiss Allesø skriver på vegne af Scantext, Risskov, mindeord om Bjarne Larsen, Aarhus, der er død, 51 år gammel:

Det er med stor sorg, at vi siger farvel til vores kollega Bjarne Larsen, som i 2002 startede som tysk-dansk oversætter hos Scantext. Han var uden sammenligning en af de mest omhyggelige og sprogligt dannede oversættere i staben, som i løbet af sin karriere også oversatte en uendelig lang række tekster fra engelsk, hollandsk, norsk og svensk.

Vi vil ikke kun savne Bjarne for hans uforlignelige sprogkundskab og faglige kompetencer. Hans stille væsen, der emmede af tålmodighed, rummelighed og en ufravigelig kærlighed til livet, på trods af dets mange udfordringer, var enestående. Hans lune og til tider underspillede humor og varme latter var en integreret del af hverdagen på Scantext.

Bjarne var en pålidelig og stabil kollega. Han bidrog bl.a. til fællesskabet med morsomme og festlige lejlighedssange, der altid viste nye sider af hans finurlige, musikalske og følsomme sind. Dette finurlige, musikalske og følsomme sind vil vi savne, for det var indbegrebet af den kollega, vi nu har mistet, og som vi holdt uendelig meget af. Bjarne viste os, at der i et sårbart og skrøbeligt sind findes råstyrke, kærlighed og et ukueligt mod. Det sind og det menneske vil vi mindes og tænke tilbage på med glæde og taknemmelighed.

Vores kærligste tanker går til Bjarnes familie og nære venner. Æret være Bjarne Larsens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce