Annonce
Navne

Mindeord: Brundby har mistet en fortæller

Jens Bay Andersen, Brundby, er død, 84 år. Privatfoto
Annonce

MINDEORD: Jens Øster Mortensen, Samsø, har skrevet mindeord om Jens Bay Andersen, Brundby, der er død, 84 år:

Det er en markant personlighed på Samsø, der ikke er mere. Jens Bay Andersen er død knap 85 år gammel, og dermed har øen mistet en rigtig god historiefortæller og sygehusets gamle portør.

Jens Bay blev født i Brundby og boede der hele sit liv. Skolegangen foregik på Brundby Skole, og som det var almindeligt dengang, kom Jens Bay også ud at tjene hos bønderne.

I Brundby lå der et missionshus, og hver søndag var der søndagsskole i Betesta. Om aftenen var der sløjd, så drengene kunne lære at bygge for eksempel en mowbør – en trillebør til at køre mowet ud i mowpusen. Jens Bay var eminent til det samske og kunne mange sjove ord – som for eksempel en elifis, som var en ælling i flokken, som var et skravl.

Men det var som portør på Tranebjerg Sygehus, at Jens Bay Andersen satte sig aftryk– først under det daværende Holbæk Amt og siden under Århus Amt. Det var dengang, øens sygehus også foretog operationer, og hvor stuerne var fyldt godt op med patienter. Her arbejdede Jens Bay i mere end 30 år.

Jens Bay var en levende fortæller og huskede langt tilbage, og det var da også ham, der var med "Kultur på hjul" rundt i Brundby for at fortælle om fortiden i hjembyen.

Jens Bay havde nogle bestemte steder på øen, som han elskede at besøge, og for eksempel Asmindør Hage nord for Mårup Havn var et af de steder, eller at studere sælerne i fjorden set fra toppen af Armhoved ved Langør var et af de gode steder, som Jens Bay nød at besøge.

Jens Bay bød i sommer i øvrigt velkommen i et af numrene af "Oplev Samsø".

Jens Bay Andersen efterlader sin hustru Margrethe samt datteren Lise og svigersønnen Cliff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce