Annonce
Mindeord

Mindeord: Desserten kom altid først

Vagn Brøndum, Højbjerg, er død, 85 år gammel. Privatfoto

Ole Andersen, Randers, har skrevet mindeord over Vagn Brøndum, Højbjerg, der er død, 85 år gammel.

Mandag 14. oktober 2019 afgik Vagn Brøndum ved døden.

Brøndum, som han yndede at betegne sig, voksede op i Aarhus, og han gik efter sin skolegang på Finsensgade Skole ind i handelsbranchen. Det betød, at han en kort årrække bosatte sig i København, men i 1958 vendte han og familien tilbage til Aarhus, hvor han trådte ind i forsikringsbranchen. Her blev det til mange gode år, der i 1988 afsluttedes med, at han afhændede sit kontor på Banegårdspladsen, som han drev for forsikringsselskaberne Gl. Skanderborg og Utrecht, til netop disse.

Brøndum var en kendt person i Aarhus qua sine forretninger, men specielt på grund af sit store engagement i Odd Fellow Ordenen i logen nr. 32, "Esbern Snare". Brøndum voksede op som enebarn, og logen blev på mange måder hans erstatning for søskende. Han betragtede logen og dens brødre som en del af familien, og han var medlem i over 50 år.

Den rigtige familie spillede en meget stor rolle i Brøndums liv. Han var meget hjælpsom og kærlig overfor sine børn og børnebørn, og der findes nok ikke mange børn, der har haft en så iderig, humoristisk og alternativt tænkende morfar. Han oprettede blandt andet en såkaldt "fond", hvis formål var at gå ud at spise, og hvor han sikrede sig, at børnebørnene startede måltidet med desserten, så de da ikke gik glip af denne.

Han var en livsnyder, og vi vil alle tænke tilbage på de overdådige måltider, som han inviterede til, og som han med megen snilde fik gæsterne til at tilberede.

Han elskede at give og modtage gaver, og han sørgede altid for, at der juleaften var gaver nok – også til ham selv fra julemanden. Det skal nævnes, at jeg både har fået en kontrabas og senest en trækharmonika uden, at jeg på noget tidspunkt har diverteret med eller ønsket mig nogle af disse instrumenter. Festligt var det.

Brøndum elskede at rejse, specielt i Italien, hvor han nød kulturen, varmen og den gode mad. Mest af alt yndede han dog at tilbringe livet på sit elskede Mols, hvor han, når foråret kom, livede op af sin vinterdvale.

Brøndum blev 85 år. Nu er han ikke mere, men vi vil huske ham som det kærlige, festlige, sammensatte og overraskende menneske, han var. Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce