Annonce
Mindeord

Mindeord: Egon Brauer

På vegne af familien har Lars og Charlotte Brauer, Aarhus, indsendt følgende mindeord om deres far, Egon Brauer:

Sejlmager og indehaver af Jysk Presenning-Fabrik Egon Brauer er død, 77 år.

Egon var en rigtig århusdreng. Han voksede op i Møllestien som den ældste i en søskendeflok på fem. Han startede i sit første job som syvårig, ikke større end tobak for en skilling, og har gennem hele sin barndom hjulpet til med at forsørge sin familie.

Det var en skelsættende begivenhed for familien, da Egons morfar blev dræbt under havnekatastrofen i 1944 på Aarhus Havn. Senere i sin barndom mistede han også sin elskede lillesøster. Så han lærte tidligt at tackle modgang, og det var igennem hele livet vigtigt for ham at passe på sin familie.

Efter 7. klasse skaffede hans onkel Oskar ham en læreplads hos H. B. Hansen & Co. Her blev han udlært sejlmager i 1961. Egon fulgte med tiden indenfor erhvervet, og med sine gode evner indenfor købmandskab startede han sammen med sin kone, Janne, Jysk Presenning-Fabrik i 1991. Med livet som selvstændig var han kommet på sin rette hylde. Der kunne han bruge sin kreativitet, sin handlekraft, sine talegaver og sine gode organisatoriske evner.

Egon elskede at rejse og møde nye mennesker og har altid haft let ved at komme i snak med folk. Det gav ham en stor bekendtskabskreds, ikke mindst i Aarhus, hvor han kendte Gud og hver mand.

Egon engagerede sig igennem hele sit liv i mange forskellige ting. Tillidshverv i fagbevægelsen, ungdomsformand i IHF, bestyrelsesmedlem i Antenneforeningen Aarhus, menighedsrådsformand i Holme Sogn og sponsor og støtte i AGF igennem 27 år.

Egon stiftede familie i 1964 med Janne, og de fik Charlotte og Lars. Parret fik mange gode år sammen, og det var et stort tab, da Janne gik bort i 2000. I alle årene efter var hun stadig i hans hjerte, og det kunne både ses og mærkes.

Egon har altid været glad og stolt af sine børn, børnebørn og oldebarn, som ofte har mærket hans generøsitet og hjælpsomhed. Han var altid klar med en hjælpende hånd, når familie og venner havde brug for det.

I 2002 genfandt Egon kærligheden, da han mødte Ingalill. De fik mange gode rejser og oplevelser sammen.

På trods af en sidste svær tid med sygdom evnede Egon at bevare optimismen og glæden over selv de mindste ting.

Egon Brauer efterlader sig ægtefælle, to børn, svigerbørn, fem børnebørn og et oldebarn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce