Annonce
Navne

Mindeord: En ildsjæl, der brændte for de udstødte, de nedslidte og især for den grønne omstilling

Tidl. amtsrådsmedlem for SF i Aarhus Amt Christian Bundgaard, Knebel, er død, 88 år. Privatfoto
Annonce

Mindeord: Jens Thoft, Højbjerg, forhenværende folketingsmedlem for SF, har sendt følgende mindeord om Christian Bundgaard, Knebel, der døde fredag 12. februar:

Min gamle ven og politiske læremester, Christian Bundgaard, er pludselig død. Han blev 88, og var fuld af energi til det allersidste hjerteslag. Christian var enormt politisk aktiv i hele sit liv. I de helt unge år i DKP og DKU, senere i VS, hvor han en kort overgang var medlem af Folketinget som suppleant for Kai Moltke.

Efter nederlaget i EF-afstemningen blev Christian medlem af SF. Han var, ligesom så mange af os andre, blevet jaget ud af VS af leninistiske fanatikere. I perioden 1981-93 var han amtsrådsmedlem for SF og sad i 20 år i partiets hovedbestyrelse.

Det var Christian, mere end nogen anden, der fik SF ind på den grønne linje. På landsmøde efter landsmøde i SF tordnede han imod nedslidningen, forureningen og atomkraften. Vi var en gruppe i SF i Aarhus, der delte Christians synspunkter og støttede ham. Men han var spydspidsen. Ildsjælen! I midten af 90'erne blev han uvenner med SF. Husker jeg ret, var det SF's kovending i forhold til EU, som han aldrig lærte at elske.

I få år flakkede han rundt til små partier på venstrefløjen, men da Enhedslisten havde bevist sin levedygtighed, blev han et aktivt medlem her til sin død. Det er ikke muligt at nævne den lange liste af tillidsposter, Christian havde i SF, Enhedslisten og Dansk Naturfredningsforening. Det var mange!

Christian var ”mødeanarkist”. Taletidsbegrænsninger gjaldt ikke ham, og han var sjældent tavs. Han havde altid meget på hjertet og var altid sprængfyldt af gode ideer. Han var ikke elsket af mødelederne på de tusindvis af møder, som han selv i sin høje alder deltog flittigt i.

Christian var svær at stoppe. Da han havde en høj og klar røst, nyttede det sjældent at slukke for mikrofonerne, for Christian hævede bare stemmen og fortsatte. Ideerne skulle ud. Og ud kom de! Han havde altid gode ideer, som han virkelig brændte for. Ideer, som vi var mange, der delte. Han brændte i særdeleshed for de udstødte, nedslidte, folk på bistandshjælp, men især for den grønne omstilling.

Arbejdsmæssigt startede Christian som murerarbejdsmand, men tog hurtigt herefter en uddannelse som socialrådgiver og blev ansat i kriminalforsorgen og var i en lang årrække forstander på ”Ungdomspension Skejby”, der var et forsøgsprojekt under Kriminalforsorgen for integration af unge kriminelle.

Privat var han i en menneskealder gift med Jytte, der døde for tre år siden. De fik sammen tre børn.

En ildsjæl er gået bort. Han gjorde en forskel. Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Navne

Jubilæum: 25 år med Tanzania i blodet

Annonce