Annonce
Mindeord

Mindeord: En vidende og engageret verdensmand - og AGF's redningsmand

Kurt Andersen, tidligere hovedaktionær i AGF, er død, 75 år. Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix

Erik Meineche Schmidt, hovedformand for AGF af 1880, har skrevet mindeord om Kurt Andersen, tidligere hovedaktionær i AGF, der er død, 75 år:

AGF's storinvestor i starten af 00'erne, Kurt Andersen, er afgået ved døden i London, hvor han har boet de senere år.

Da det daværende AGF Kontraktfodbold tilbage i 2001 var i alvorlig økonomisk krise, dukkede den indtil da ukendte Kurt Andersen op fra sit otium i Spanien og reddede klubben fra en truende konkurs.

Kurt var tidligere bankmand med en international karriere bag sig, og det var kontakten til en i Aarhus bosiddende kollega, der skabte den forbindelse, som inden længe førte til, at Kurt blev hovedaktionær i AGF.

Kurt var en såkaldt "Mr. 51 procent"-investor, som ønskede kontrol med selskabet, men som til gengæld også påtog sig ansvaret, når der hen ad vejen dukkede uforudsete forhindringer op. Han var også en rigtig "hands on manager", som ikke havde tænkt sig at sidde nede i Spanien og følge med i klubbens ve og vel. Så antallet af rejser mellem Marbella, hvor han boede på daværende tidspunkt, og Aarhus var endog meget betydeligt.

De mange besøg betød, at de af os, der var tæt på ham, også lærte ham og familien at kende fra den private side. Her oplevede vi en vidende og engageret verdensmand, der var karakteriseret ved troværdighed, selvironi og varme på en måde, der har gjort et uforglemmeligt indtryk på os.

Kurt forlod AGF i 2007, desværre uden at få indfriet de sportslige ambitioner, han seks år tidligere havde haft med klubben. Til gengæld havde han gennem hele perioden været den solide økonomiske ankermand, han fra starten havde givet tilsagn om.

Der er mange, der i tidens løb er blevet omtalt som "AGF's redningsmand". Kurt er en af dem, der for alvor levede op til navnet, og det er først og fremmest hans fortjeneste, at klubbens seneste historie ikke også skal beskrives ved ordet "konkurs".

Kurt var indehaver af AGF's hæderstegn i guld og tilhørte dermed en eksklusiv kreds af AGF'ere, der har ydet en endog meget betydelig indsats for klubben.

Æret være Kurt Andersens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce