Annonce
Navne

Mindeord: Et fyrtårn er væltet

Bent Jørgensen. Privatfoto

Mindeord: Mogens Kloster og Eddie Morgan fra IK Skovbakkens hovedbestyrelse har sendt følgende mindeord om Bent Jørgensen:

Forleden modtog vi meddelelse om, at Bent Jørgensen er død i en alder af 86 år.

Med sin eminente håndboldhjerne førte han i 1962 vores 1. divisionshold i håndbold frem til klubbens første danmarksmesterskab i håndbold. Han var lederen på banen og udenfor. Det førte helt naturligt til en plads på landsholdet, hvor det dog kun blev til 12 kampe. Hvorfor? Fordi rebellen Bent J. ikke ville finde sig i, at han som skolelærer selv skulle betale for en vikar, når han skulle med landsholdet ud at spille.

Efter den aktive karriere blev han træner og leder i sin elskede klub. Vel at mærke uden at få en øre for det. Det var HANS klub!

Bent Jørgensen var med i kredsen af Skovbakken-medlemmer omkring oprettelsen af Idrætshøjskolen i Aarhus (IHÅ) i 1970. Inden da havde han også stor andel i opførelsen af Vejlby-Risskov Idrætscenter.

Han blev Idrætshøjskolens første forstander, men valgte at gå tilbage til sin arbejdsplads som underviser på Aarhus Seminarium efter at have været forstander det første år.

Bent Jørgensen var på den måde en meget vigtig person for IHÅ, og han sad desuden i bestyrelsen i perioden 1980-2005.

Han sad i Skovbakkens forretningsudvalg i 38 år - de seneste tre år som hovedformand.

Bent var den ultimative iværksætter, der satte gang i rigtig mange ting – og når han så var sikker på, det fungerede, gik han videre med det næste projekt. Således også da han sammen med sin kone Helle, selv tidligere topspiller på klubbens bedste hold, startede ”Ældre Idræt” i Skovbakken i 1995. Det blev senere til Veteranidræt, som i dag har mere end 300 medlemmer, der hver uge boltrer sig med al slags idræt i Vejlby-Risskov Idrætscenter.

Han var i øvrigt også en af mændene bag klubbens medlemsblad ”Målet”, der nåede at eksistere i 50 år – ligesom han havde sin store andel i vore jubilæumsskrifter, som det er blevet til flere af i tidens løb.

Han var arbejderdrengen fra Peder Skramsgade i det nordlige Aarhus, der naturligvis startede med fodbold – ligesom andre raske drenge. Her kom han også på klubbens bedste hold, hvor han spillede mange kampe. Men på Riisvangen Stadion var der også en håndboldbane, og da klubbens hold en aften stod og manglede en mand, spurgte de, om Bent ville hjælpe. Heller ikke der sagde Bent NEJ, heldigvis, for det blev starten på en fantastisk karriere.

Alle vi med gule og blå hjerter skylder Bent Jørgensen en stor tak for alt det, han har gjort for os i Skovbakken. Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce