Annonce
Mindeord

Mindeord: Familiemenneske med stort hjerte for livsglæde

Karen Albrechtslund Maack, Aarhus C, er død, 88 år. Privatfoto

Kirsten Maack Linde, Kolding, har på vegne af familien skrevet mindeord om sin mor, Karen Albrechtslund Maack, Aarhus C, der er død, 88 år:

Karen voksede op i Kongsvang som den yngste af fem søskende. I sine unge dage blev hun uddannet kontorassistent. Når det kunne forenes med familielivet, arbejdede hun som butiks- og kontorassistent. Karen foretrak brancher med megen kundekontakt, da det passede godt til hendes udadvendte sind. Sidste stilling inden pensionistlivet var som receptionist på Odder Rådhus.

Som ung blev Karen gift med Erik, og sammen fik de to døtre og et langt, godt samliv fyldt med venner, campingliv og sejlture. De boede i Aarhus til 1969, hvor "teltpælene" blev rykket til Vallensbæk Strand i forbindelse med Eriks arbejde. Her fortsatte det udadvendte liv nu med mere plads til livet i hus, ved havn og på vandet sammen med vennerne.

I 1985 flyttede parret tilbage til Jylland, hvor de i Hou fik skabt deres ønske-seniorliv i hus og med båd nær strand og hav. Karen fik en stilling som receptionist på Odder Rådhus og stortrivedes med opgaver og kolleger derinde.

I 1993 mistede Karen sin elskede Erik efter svær kræftsygdom. Hun arbejdede sig med møje og besvær tilbage mod livsglæden, som hun vidste, at Erik havde ønsket det. Som med det meste i Karens liv betød hendes vedholdenhed, at det lykkedes.

Karen flyttede til Aarhus, hvor hendes musik- og danseglæde igen kunne udfolde sig. Bl.a. gennem samværet i og rejserne med Bernhard Klubben samt tilknytning til en pårørendegruppe i Kræftens Bekæmpelse.

Gennem dansen mødte hun Gunnar Sejr Hansen – denne høje, flotte mand, der dansede som en drøm. Som 80-årig sagde hun et helhjertet, kærligt ja til Gunnar på Aarhus Rådhus. Parret fik nogle dejlige år i huset på Kærmindevej i Tilst. Ikke mindst takket være deres fælles glæde for musik, dans, rejser samt for hyggesamvær med naboer, venner og familie.

Karen mistede sin Gunnar, der blev syg og døde i 2016. Det var et hårdt slag, men hun fandt vej hen mod glæden ved livet gennem at række ud, og sammen med naboer, familie, præsten og sorggruppe genfandt hun fodfæstet.

Karen har de sidste år boet i Vestervang, Aarhus, hvor hun nød de smukke omgivelser og samvær med familie og vennerne fra svømmeholdet på Møllestien. Den største glæde, Karen havde, var kærligheden til de fire børnebørn og deres familier med tilsammen 12 oldebørn.

På dagen, hvor en hjerneblødning satte en stopper for Karens liv, havde hun hængt festtøjet klar til sankthansfesten samme aften på Lokalcenter Vestervang.

Karen efterlader døtrene Anette og Kirsten med familier.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce