Annonce
Mindeord

Mindeord: Folkemusikeren, læreren, programmøren og multitalentet er væk

Kaj Engholm døde ved en drukneulykke, 74 år gammel. Foto: Karen Witt

Søren Stær, Risskov, har skrevet mindeord om sin ven Kaj Engholm, Risskov, der er død ved en drukneulykke, 74 år gammel:

Kaj Engholm er død, og vi har mistet en god spilleven og en musikalsk begavelse.

En blæsende dag midt i august omkom Kaj i en ulykke på Aarhus Bugt. Ud for Knebelbro har han fået et ildebefindende og er faldet overbord fra sin lille sejljolle. Da jollen fra land blev observeret drivende tom, blev der slået alarm, og redningshelikopteren fandt og bjærgede Kaj og bragte ham til Skejby Sygehus. Men desværre var han blevet så nedkølet, at han ikke stod til at redde.

Kaj Engholm var født i Nørre Snede i 1945 og tog studentereksamen fra gymnasiet i Viborg. Han blev uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium. Han brugte uddannelsen både i Danmark og på Grønland, hvorfra han kunne berette om mange oplevelser. Kærligheden til Grønland og grønlænderne varede ved hele livet, og han kunne – især ved juletid – fremføre de smukke, langsomme grønlandske salmer med stor indfølelse.

Efter lærergerningen blev det til en mangeårig karriere som programmør hos LEC i Risskov, for han var en mand med mange forskellige talenter. Ja, næsten et multitalent.

Et af disse talenter var musikken, som Kaj for alvor kastede sig over efter sin pensionering. Og det er især folkemusikken, som har gjort ham til en kendt og afholdt personlighed i musikmiljøet. Kaj spillede både klaver, violin og harmonika og mere eksotiske instrumenter som f.eks. nyckelharpe m.m. Han har spillet til folkedans i mange år, i spillegruppen Østjyderne, ved Folkemusikfestivalen på Fur, som ugentlig gademusiker i Den Gamle By i Aarhus – og har underholdt med forskellige musikgrupper på det nærliggende Lokalcenter Hørgården i Risskov.

Kaj efterlader sig sin hustru Karen, en datter, to sønner og adskillige børnebørn.

Æret være hans minde. Vi vil savne ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

AGF

AGF-cheftræner roste unge som gamle efter test-sejr over Viborg

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];