Annonce
Mindeord

Mindeord: Folkemusikeren, læreren, programmøren og multitalentet er væk

Kaj Engholm døde ved en drukneulykke, 74 år gammel. Foto: Karen Witt
Annonce

Søren Stær, Risskov, har skrevet mindeord om sin ven Kaj Engholm, Risskov, der er død ved en drukneulykke, 74 år gammel:

Kaj Engholm er død, og vi har mistet en god spilleven og en musikalsk begavelse.

En blæsende dag midt i august omkom Kaj i en ulykke på Aarhus Bugt. Ud for Knebelbro har han fået et ildebefindende og er faldet overbord fra sin lille sejljolle. Da jollen fra land blev observeret drivende tom, blev der slået alarm, og redningshelikopteren fandt og bjærgede Kaj og bragte ham til Skejby Sygehus. Men desværre var han blevet så nedkølet, at han ikke stod til at redde.

Kaj Engholm var født i Nørre Snede i 1945 og tog studentereksamen fra gymnasiet i Viborg. Han blev uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium. Han brugte uddannelsen både i Danmark og på Grønland, hvorfra han kunne berette om mange oplevelser. Kærligheden til Grønland og grønlænderne varede ved hele livet, og han kunne – især ved juletid – fremføre de smukke, langsomme grønlandske salmer med stor indfølelse.

Efter lærergerningen blev det til en mangeårig karriere som programmør hos LEC i Risskov, for han var en mand med mange forskellige talenter. Ja, næsten et multitalent.

Et af disse talenter var musikken, som Kaj for alvor kastede sig over efter sin pensionering. Og det er især folkemusikken, som har gjort ham til en kendt og afholdt personlighed i musikmiljøet. Kaj spillede både klaver, violin og harmonika og mere eksotiske instrumenter som f.eks. nyckelharpe m.m. Han har spillet til folkedans i mange år, i spillegruppen Østjyderne, ved Folkemusikfestivalen på Fur, som ugentlig gademusiker i Den Gamle By i Aarhus – og har underholdt med forskellige musikgrupper på det nærliggende Lokalcenter Hørgården i Risskov.

Kaj efterlader sig sin hustru Karen, en datter, to sønner og adskillige børnebørn.

Æret være hans minde. Vi vil savne ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce