Annonce
Mindeord

Mindeord: Han indskrev sig i AGF's historiebøger som en af de store

En kampsituation fra Aarhus Stadion mod Vejle i 1950’erne, hvor Bjarke Gundlev ses i hvid trøje til venstre, og til højre ses holdkammeraten Erik Jensen. Foto: AGF

Ole Hall, sportslig administrator, har på vegne af AGF skrevet mindeord om forhenværende AGF-spiller Bjarke Gundlev, der er død, 88 år:

Med sorg har AGF modtaget meddelelse om, at en af klubbens store spillere, Bjarke Gundlev, efter flere års sygdom er død, 88 år.

Bjarke Gundlev har indskrevet sig i AGF's historiebøger som en del af det succesrige AGF-hold, der i slutningen af 1950'erne og begyndelsen af 1960'erne dominerede dansk fodbold. Han var med til at vinde tre danske mesterskaber og tre pokalfinaler sammen med bl.a. Henry From, Aage Rou Jensen, Jørgen Olesen, Hans Chr. Nielsen og brødrene Erik og John Jensen.

Bjarke Gundlev var ud af en rigtig AGF-familie. Hans fader, Rasmus, spillede på AGF's førstehold i slutningen af 1920'erne, og onklen, P.K. Gundlev, var i årene omkring 1920 en af AGF's mest populære og bedste spillere. Bjarke blev AGF'er, så snart det var muligt, og dengang skulle man være fyldt otte år for at blive medlem.

Han var en hurtig spiller, der ikke gik af vejen for en hård takling, og som fik debut på AGF's førstehold i 1955, hvor han de næste ni år var fast mand, primært som venstre back.

Tre gange var han med til at hjemføre det danske mesterskab til Fredensvang. Første gang i 1956, fire point foran Esbjerg og AB, hvor AGF en solrig søndag i juni fik overrakt mesterskabspokalen på Aarhus Stadion i overværelse af 23.000 jublende tilskuere.

Succesen blev fulgt op året efter, da AGF med en 2-1-sejr hjemme over Frem i den afgørende sidste spillerunde atter hjemførte mesterskabet, og 20.000 tilskuere invaderede banen i glædesrus.

I 1960 blev guldmedaljerne vundet med fire point foran KB og Vejle i en sæson, der især huskes for AGF's forrygende 5-4-sejr på udebane over Vejle.

Bjarke Gundlev var herudover med til at vinde tre landspokalfinaler med AGF: 2-0 over Esbjerg i 1957, 2-0 over Frem Saxkøbing i 1960 og 2-0 over KB i 1961. Tillige bar han den hvide trøje i klubbens europæiske kampe i disse år, bl.a. kvartfinalen i 1961 mod datidens stærkeste hold, Benfica.

I 1957 opnåede han mod Finland en A-landskamp, og desuden blev det til tre B-landskampe i årene 1957-1963.

Efter at førsteholdskarrieren var indstillet, fortsatte han i en årrække med oldboys- og seriefodbold i AGF, og han deltog i det sociale liv i klubben, herunder den årlige sammenkomst for gamle AGF'ere, den såkaldte Dalgasgruppe.

Som ung var han med sin hustru en ivrig konkurrencedanser, og de var på et tidspunkt blandt byens bedste dansepar.

I sit civile liv havde han alle år beskæftigelse inden for træbranchen, de sidste 18 år hos Det Danske Trælastkompagni.

AGF vil mindes Bjarke Gundlev i forbindelse med hjemmekampen mod Lyngby søndag 8. december.

Æret være hans minde.

Annonce
Forhenværende AGF-spiller Bjarke Gundlev er død, 88 år. Foto: AGF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];