Annonce
Mindeord

Mindeord: Han leverede de første kartofler fra Samsø

Landmand Jens Øster Mikkelsen, Østerby på Samsø, er død, 54 år. Privatfoto

Jens Øster-Mortensen, Samsø, har skrevet mindeord om Jens Øster Mikkelsen, Østerby på Samsø, der er død, 54 år:

Med Jens Øster Mikkelsens alt for tidlige død er en ekspert og dygtig landmand indenfor kartoffelavl samt en stor produktion af både sukkermajs og græskar ikke mere. Jens Øster Mikkelsen var nemlig ekspert indenfor sit felt og var ofte den første til at levere de første tidligere kartofler på markedet.

Det helt specielle jordstykke på en skråning op mod Bøgebjerg var der, hvor de tidlige kartofler af høj kvalitet blev dyrket og som oftest som øens første, selvom Jens Øster Mikkelsen ikke pralede af den indsats – det vigtigste var, at kvaliteten og smagen lå i top – og det gjorde den!

Han var en igangsætter og var hurtig til at lave gode ordrer på halloween-græskar, da skikken blev moderne i Danmark. Jens Øster Mikkelsen satte også en stor produktion af sukkermajs i værk og nød at fortælle om sine kulturer på slægtsgården i Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce