Annonce
Mindeord

Mindeord: Han var i sandhed en ven

Bill Sejer Nielsen har sendt mindeord om sin ven, Mogens Stab Nielsen, Hammel, der er død, 81 år:

Jeg har mistet en af mine bedste venner, Mogens Stab Nìelsen, 81 år, kvalitetskontrolchef hos Nordisk Wavin gennem mange år.

Mogens lærte mig om plastrør og kvalitetskravene til disse. Mogens var som jeg selv uddannet maskinarbejder. Han var udlært på Søren Madsens maskinfabrik i Aarhus, og efter endt læretid ĺæste han til maskinmester på Århus Maskinmesterskole. Derefter blev han ansat i rederiet Mærsk og sejlede først med Regina Mærsk.

En af de første ture gik til Genova, og han havde sin forlovede, Gitte, med på turen. Hun stod brud ombord på Regina Mærsk i netop havnen i Genova. Samme Gitte har fulgt Mogens i tykt og tyndt lige siden, og sammen har de fået tre dejlige børn, Pia, Jane og Claus.

Mogens vidste meget om de maskiner og apparater, som jeg lavede. Han tog flere gange med mig på udstilling og hjalp mig med at demonstrere disse.

Men også cykelklubben havde gavn af hans hjælpsomhed, idet han gennem mange år ledte gymnastikken i klubben om vinteren. Desuden var han også en uhyre dygtig old boys-rytter i cykelklubben. Desværre mistede vi ham til golfen, som han var meget bidt af de senere år, og her fik han også mange venner.

Jeg vil savne samværet med Mogens, han var en vigtig del i mit liv og i sandhed en ven.

Æret være Mogens Stabs minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce