Annonce
Mindeord

Mindeord: Hjertelighed var hans kendetegn

Michael Hornbæk, Skæring, tidligere Risskov, er død, 55 år. Privatfoto
Annonce

På vegne af familien har Rikke Thorninger og Martin Bojesen samt Torben og Marianne Hartvigsen sendt følgende mindeord om Michael Hornbæk, Skæring, der er død, 55 år:

Far, ægtemand, ven, iværksætter og restaurantchef Michael Hornbæk, Skæring, tidligere Risskov, er død, 55 år.

Michael blev født i Aarhus, tilbragte sine ungdomsår i det nordjyske, nærmere Vester Hassing, og aftjente sin værnepligt i Aalborg. Allerede som soldat krydsede hans veje Bettina. Efter tilfældige kryds i Amsterdams og Londons gader var skæbnen uundgåelig, Bettina og Michael blev et par fra 1992, og sølvbrylluppet skulle stå i år.

En handelsuddannelse, et innovativt hoved og et sind med indstillingen om, at alt var muligt, førte arbejdsmæssigt Michael rundt i Danmark og Europa, hvor han etablerede butikker. Senere blev butikkerne hans og Bettinas med Clara H som kronen på værket.

Restaurationsbranchen blev Michaels næste projekt. Rollen som vært, glad, varmhjertet, sjov og hyggelig, var som skabt til ham. Han elskede at være der for alle andre, at gøre oplevelserne perfekte for gæsterne både på arbejde og hjemme. Hans talent var at se mulighederne i et sted, tilvejebringe sit store engagement og personlighed i projektet. Han evnede at organisere kræfterne og etablere den helt rigtige stemning, uagtet det var i en butik eller i en restaurant. Michael havde et medfødt service-gen og en evne til at møde andre mennesker i øjenhøjde.

Men først og fremmest var Michael far og ægtemand. Familie med børnene Victor, Clara og Freya og familielivet i Risskov var, hvor Michael allerbedst trivedes. Altid projekter i hus og have, han elskede at være i gang, senest med Victor i det nye hus. Manglede vennerne en hånd, kom han også og hjalp. Fandt altid tid til andre og var for alle omkring ham den bedste ven. Af natur var han hjertelig og drevet af at skulle hjælpe, hvor han syntes, der var uretfærdigheder eller ulighed.

Velgørenhedsprojekter blev derfor også en helt naturligt stor del af Michaels liv. Han involverede sig med tiden i en række velgørenhedsprojekter, loppemarkedet Lop de Lux ved Bellevue til fordel for det lokale børnehjem i Risskov og Zonta-logens arrangement "Banko og Bobler", hvor han stod for at organisere al den praktiske hjælp. Han kunne samle folk og få alle til at bidrage i den større sags tjeneste. Hans betænksomhed og godhed smittede lige som hans smil og glimt i øjet.

Martin var i mange år frimurer, hvor han blandt brødrene var et meget værdsat og højt respekteret medlem. Han værdsatte sin tid med brødrene, og også her tilførte han sin personlighed. I 2019 blev han ophøjet i Royal Arch. Som nyligt valgt mester i logen Janus Vesta skulle han have stået i spidsen for logens 100-årsjubilæum senere i år.

Også Team Rynkeby-holdet fra Trekantområdet nød i flere år godt af Michaels mange talenter. I tre år var han frivillig på serviceholdet, der ledsagede rytterne og stod for alt fra tøjvask, indkvartering og forplejning, til aftenunderholdningen med vanlig festlig og sjov stil på turen til Paris. Selv satte han stor pris på kammeratskabet på turene og trænede sig op til, at han kunne cykle med på turen to år i træk.

Bettina og Michael Hornbæk flyttede for nylig til Skæring, hvor de var ved at indrette et nyt hjem, efter at børnene var begyndt at flytte hjemmefra.

Michael Hornbæk blev ramt af et hjertetilfælde, og trods forsøg stod hans liv ikke til at redde. Vi har i Michael mistet den hjerteligste far, den elskelige ægtemand og vores mest betænksomme og glade ven. Han efterlader sin hustru og deres tre børn samt sine forældre og tre søskende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce