Annonce
Navne

Mindeord: Kærlig, kreativ og produktiv

Annonce

Mindeord: Lisbeth Middelhede, Fajstrup, har på familiens vegne skrevet disse mindeord om sin svigermor, Minna Ragnhild Mørch, Holmevej, som er død, 86 år.

Minna Ragnhild Mørch er stille sovet ind i sit hjem, omgivet af sine børn, Britta og Erling.

Minna døjede i mange år med gigt, men det blev kræften, der ret brat afsluttede hendes liv.

Minna blev født på Helgenæs, og var den næstældste i en søskendeflok på fire. En ældre bror var død som syvårig, før Minna blev født. Hjemmet var socialdemokratisk. Faderen havde sin egen smedevirksomhed, og moderen var hjemmegående.

Minna kom ud at tjene, da hun var 14 år. Hun havde forskellige pladser i de helt unge år men fik et alsidigt virke på arbejdsmarkedet. Hun var blandt andet ansat på en møbelfabrik – i begyndelsen til forefaldende arbejde, men chefen fik hurtigt øje på, at hun var meget omhyggelig og kvalitetsbevidst. Hun indtrådte derfor i en nyoprettet stilling som kvalitetskontrollant, hvilket ikke blev udelt positivt modtaget blandt de ældre og mere erfarne kolleger. Men Minna var meget glad for arbejdet og gik ikke på kompromis med kvaliteten af fabrikkens produkter.

Minna mødte John Mørch, og de to giftede sig i 1959. De flyttede ind i en lille lejlighed på Holmevej, og trods knebne fysiske rammer, blev der naturligvis også plads til den yngre søster, når der var behov herfor. Minna fødte parrets første barn, Erling, i 1961. Hun valgte herefter at være hjemmegående i en periode – men hun var fortsat erhvervsaktiv, idet hun blev ansat ved et firma, hvor hun varetog ansvaret for bemaling af porcelæn. Minnas produktion var også her præget af kvalitet og stor omhu.

Herefter fik hun arbejde i Sallings parfumeafdeling. Sideløbende malede hun porcelæn derhjemme, mens hun til fulde var husmor, mor og hustru, samt søster og veninde. Hun begyndte også at male glasøjne.

Minna fødte i 1971 datteren Britta og var i en periode borte fra Salling. Hun påbegyndte her det kunstneriske virke, hun længe havde arbejdet hen imod, og begyndte at male oliemalerier med motiver fra naturen. Hun udstillede og solgte godt helt fra starten og blev medlem af kunstnergruppen K77.

Oliemalerier blev suppleret med akvareller. Siden også en stor produktion af kort til enhver lejlighed. Motiverne skiftede. Der var abstrakte malerier, malerier af bebyggelser – af blomster og natur – i en periode kvinder. Til sidst indgik fugle oftest i hendes motiver. Mange har i årenes løb købt hendes kort på julemarkedet i Århus Ridehus. Andre har købt hendes malerier og akvareller, når hun udstillede sin kunst.

Minna fandt i sit travle virke også plads til at dyrke en anden stor interesse: Håndbold. I årene 1954–1963 spillede hun i klubben CB. Hun fik via idrætten livslange venskaber. Da hun ikke længere selv spillede, nød hun alle håndboldkampe på tv. Frem til sin død – dog afbrudt af corona – nød hun disse med en god veninde. Gerne med god mad og en lille whisky.

Minna holdt af litteratur og gode serier på tv. Hun var meget alsidig og delte gerne bøger og oplevelser med dem, der havde samme interesse.

Minna var et utrolig aktiv. Hun mestrede så meget og favnede vidt. Hun var også meget rummelig og havde en meget stor vennekreds. Desuden var hun familiemenneske, social og altid med et psykisk overskud til alle. Minna havde altid en positiv indgangsvinkel til livet og sine medmennesker. Hendes omsorg og kærlige holdning til alle har mange nydt godt af.

Hendes humor var altid tilstedeværende, og alle, der kendte Minna, har grinet meget. Vi er mange, der således har grinet højt og længe ved Minnas veldækkede bord, hvor vi nød hendes dejlige mad – ikke mindst hendes lagkage, hvor de efterladte må lede efter opskriften.

Minna var familiens Katrine, hun elskede serien Matador og gjorde godt for alle. Hendes ønske var at blive båret ud af kirken til temaet fra Matador. Det blev hun med tilstedeværelse af flere, end kirken kunne rumme.

Minna vil være savnet af mange. Først af alt efterlader hun sig et stort tomrum hos søskende, børn, børnebørn og oldebørn. Minna Mørch sov stille ind. Positiv til det sidste og imødeså døden som fred.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce