Annonce
Mindeord

Mindeord: Møllestien har mistet en hjerteven

Paul Østergaard Sørensen, også kaldet Polle, er død 28. januar, 83 år gammel. Privatfoto

Signe Hansen, Plejehjemmet Møllestien, Aarhus C, har skrevet mindeord om sin ven, Paul Østergaard Sørensen, Aarhus C, der er død 28. januar, 83 år gammel:

Polle blev født i Aarhus i 1936 og var i sin ungdom soldat ved marinen med tjenestested i København. Han fandt sin kone i Rødvig på Sjælland, hvor de boede i nogle år. De fik to sønner, som ikke lever længere, og en datter. Hustruen blev alvorligt syg i en forholdsvis ung alder og kom på plejehjem.

Tilbage i Aarhus arbejdede Polle som henholdsvis møbelsnedker og flyttemand, og i de sidste 20 år af sit liv gjorde han en meget stor indsats som frivillig på Plejehjemmet og Lokalcenter Møllestien, hvor han startede med blandt andet at køre de ældre ud på udflugter i nabolaget.

Gennem en veninde, der i en periode var formand for brugerrådet på Møllestien, kom Polle tæt på arbejdet i rådet, og snart gik han mere ind i arbejdet dér. Sammen med resten af rådet var han en af de frivillige, der gerne ville gøre noget aktivt for områdets ældre borgere, herunder beboerne på plejehjemmet. Polle kom til at sidde 18 år i rådet på Møllestien.

Hyggelige køreture med Polle som frivillig chauffør var én af aktiviteterne, men der kom også andre ting til. En indsamling til et udflugtssted i form af en kolonihave var et af de initiativer, som han var med til at søsætte. Det gik ret hurtigt at få samlet penge ind til et finsk træhus, og kommunen forærede Møllestien en grund til huset ved Brabrand Sø. Her kunne beboerne året rundt komme ud og få frisk luft, nyde den medbragte frokost eller drikke en kop kaffe, og hvis man havde lyst til og mulighed for at hjælpe med at passe haven, gjorde man det. Mange mennesker har i årenes løb nydt godt af denne oase. De seneste år har det først og fremmest været trioen Polle, Birgit (Polles meget nære veninde gennem de seneste år og rejsekammerat på mange busture rundt i Europa) og Birger, der har taget sig af havens pasning.

På Møllestien ville Polle også gerne lave noget nyt. Hvorfor ikke åbne et lille hyggeligt sted, hvor beboerne kunne gå hen med deres gæster og få sig en kop kaffe? Café Møllekværnen i et stort lokale i Møllestiens kælder blev en realitet. Åbent nogle timer hver torsdag eftermiddag lige siden da og et meget yndet sted at mødes. Miniloppemarkedet ved siden af Møllekværnen sælger brugte ting og sager, som man har fået doneret, og overskuddet fra salget går til at betale udgifterne ved at holde kolonihaven – eller til at gøre noget andet for og sammen med Møllestiens beboere.

Polle havde en lejlighed et stenkast fra Lokalcenter Møllestien, og nærheden betød, at han også deltog i meget andet end det, der er beskrevet ovenfor. Han brugte mange kræfter på det frivillige arbejde på Møllestien, og han fik også selv mange oplevelser gennem dette arbejde. Polle var en ildsjæl, og han er savnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Idéerne strømmer ind til ønskeliste over nye sportsfaciliteter i Aarhus - skriv dine ønsker her

Annonce