Annonce
Navne

Mindeord: - Jeg har mistet min livsledsager gennem 59 år

Forhenværende socialrådgiver og højskolelærer Lis Hjernøe, Gylling, er efter kort tids sygdom stille sovet ind i en alder af 79 år. Privatfoto
Annonce

Mindeord:  Mindeord om Lis Hjernøe, skrevet af hendes mand, forfatteren Leif Hjernøe, Gylling:

Forhenværende socialrådgiver og højskolelærer Lis Hjernøe er 13. september efter kort tids sygdom stille sovet ind i en alder af 79 år.

Jeg har dermed mistet min livsledsager gennem 59 år. Det har været et uvurderligt privilegium så længe og på så tæt hold at have fulgt en så farverig, fantasifuld og stærk personligheds udfoldelse.

Lis var til det sidste levende optaget af sine omgivelser. Det gjaldt såvel familien som det tidligere gjaldt arbejdet på Egmont Højskolen. Hun var en stærkt engageret rejsekammerat både for eleverne, vores børn og børnebørn.

Inden vi blev gift i 1963 indledte vi en livslang serie ophold i Paris. En by, der som par gav os en helt speciel selvforståelse. Vi fik oplevelser for livet og mig i dag nogle uvurderligt trøstende minder, nu efter at døden har skilt os ad.

Lis nåede at se det, hun ville, og meget mere til. Selv med de fysisk handicappede højskoleelever var hun frygtløst på rejser fra Samarkand i Usbekistan til Sahara i Tunesien. Hun rejste også på egen hånd til Nordkap i Norge og Reykjavik i Island. På Færøerne nåede hun for eksempel under et måned langt ophold at besøge forfatteren William Heinesen.

Lis vendte altid hjem fyldt af naturindtryk og beretninger, der alle bar præg af hendes særlige sans for dyre- og planteliv.

Den sidste halve snes år var det en helt speciel oplevelse at kunne tilbringe livfulde Vesterhavsdage sammen med vores fire børnebørn på vandrerhjemmet Solfang ved Henne Strand.

Jeg tænker i dag med største taknemmelighed på, at vi på den måde sammen fik ikke alene over 22 indholdsrige år på Egmont Højskolen men også lige så mange begivenhedsrige år i Gyllings fredfyldte landsbymiljø syd for Odder.

Æret være mindet om Lis og hendes forbilledlige livsglæde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

Danmark

Sæt fuld fart på bilforhandlingerne

AGF

Nicolai Poulsen: Viktor Fischer er en lille pige

Aarhus United

Aarhus United tænder advarselslamperne: Lukker, hvis de ikke finder to millioner

Annonce