Annonce
Navne

Mindeord om 'Mr. Ung i Aarhus' der nu ikke længere er her

I mindeordet om Børge Fedders skriver hans kolleger: "I processen med at etablere klubben inspirerede Børge Fedders mange af sine kolleger i at se de muligheder og kræfter, der ligger i et stærkt, solidarisk og målrettet klubarbejde for og med børn, deres familier og lokalsamfund". Privatfoto Ung i Aarhus

MINDEORD: Stine Pedersen har på vegne af Ung i Aarhus sendt følgende mindeord om kollegaen Børge Fedders, Aarhus, der er død, 67 år:

Engageret. Klart blik. Uerstattelig indsats. Legendarisk evne til at bevare overblikket. Den bedste logistiker. Rolig og beskeden, men med enorm betydning. Et skjult sangtalent. Nordjysk lune og sejhed. Et kæmpe tab.

Sådan lyder beskrivelserne fra både nuværende og tidligere medarbejdere i Ung i Aarhus om deres kollega Børge Fedders, der lørdag 10. april 2021 døde efter længere tids sygdom.

Annonce

Børge Fedders’ indsats i arbejdet for at skabe gode rammer for børne- og ungdomsfritidslivet i Aarhus Kommune begyndte i slutningen af 1970’erne, hvor han var med til at åbne en af Aarhus’ første klubber, som lå i Rosensgade. Dengang var området omkring domkirken et slumkvarter, og her boede primært arbejderfamilier med indvandrerbaggrund.

I processen med at etablere klubben inspirerede Børge Fedders mange af sine kolleger i at se de muligheder og kræfter, der ligger i et stærkt, solidarisk og målrettet klubarbejde for og med børn, deres familier og lokalsamfund.

Han betegnes som værende langt forud for sin tid i forhold til at arbejde med integration af tosprogede børn og familier gennem et aktivt fritidsliv, uddannelse og tilknytning til arbejdsmarkedet.

Forankret i Aarhus Kommune har Børge Fedders’ arbejdsliv været ad mange veje, kanaler og samarbejdspartnere; eksempelvis Landsforeningen Ungdomsringen (Landssammenslutningen af fritids – og ungdomsklubber i Danmark) og LDK (Landsforeningen Danske Klubfolk, senere BUPL).

Børge Fedders var siden 2007 ansat med forskellige funktioner i Aarhus Kommunes pædagogiske afdeling, Ung i Aarhus og SSP-regi, hvor han blandt andet var involveret i udarbejdelsen af den såkaldte Aarhus-model mod diskrimination og radikalisering blandt unge. I de sidste år frem til sin død var han konsulent og koordinator af kurser og kompetenceudvikling for medarbejdere i Ung i Aarhus’ fritids- og ungdomsklubber, pædagogisk ledede legepladser og ungdomsskolen.

Kendetegnet for Børge Fedders’ udførelse af arbejdsopgaver var en sjældent set logistisk sans. Hvad enten der var tale om planlægning af kurser eller at stå for arrangementer, så blev de gennemført med øje for og tjek på selv den mindste detalje.

Børge Fedders’ indflydelse gennem hele sit virke for at skabe optimale rammer for århusianske børn og unges fritid har været ret betydelig. Han har været forbillede for sine kolleger, og selvom han selv var beskeden, så siges det om ham, at det er ”Mr. Ung i Aarhus”, der nu ikke længere er her.

Æret være Børge Fedders minde!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Annonce