Annonce
Navne

Mindeord om Nis Kaper Buch, formand i Djurs Vand

Formand for Djurs Vand Nis Kaper Buch, Ebeltoft, døde 23. april. Her er han fotograferet i 2017 ved indvielsen af nyt domicil til Djurs Vand på Hans Winthers Vej 3. Foto: Bjørn Helmer, næstformand i Djurs Vand

Mindeord: Bjørn Helmer, næstformand i Djurs Vand, har sendt følgende mindeord om Nis Kaper Buch, Ebeltoft, formand i Djurs Vand, som gik bort 23. april, 78 år:

Lørdag formiddag 24. april kom den ikke helt uventede opringning med budskabet om, at Nis var sovet ind. Der var til slut ikke flere kræften tilbage, og Nis sov ind i sit hjem i Ebeltoft med sin familie samlet omkring sig.

Tankerne går en sådan dag tilbage på de mange års bekendtskab, som i de senere år i Ebeltoft havde udviklet sig til et varmt og givende venskab.

Annonce

Nis og jeg kendte hinanden fra 1970’erne, hvor Nis var ansat i en chefstilling i Finansrådet, medens jeg havde en overordnet stilling i Handelsbanken i København. Bekendtskabet fortsatte i mange efterfølgende år, hvor Nis for Finansrådet varetog kontakten til landets erhvervschefer, og jeg var ansat som erhvervschef i henholdsvis Hadsund og Ebeltoft.

For cirka 28 år siden flyttede Nis til Ebeltoft og vort bekendtskab udviklede sig til et varmt venskab.

Nis var stoppet i Finansrådet og fik nu tid til at beskæftige sig med de ting, han brændte for: politik, bestyrelsesposter, rejser, familie, bridge, foreningsliv samt ikke mindst uddannelse og vand m.m..

I flere år var Nis således formand for Syddjurs Folkeuniversitet, og efter at have sagt farvel til dette "arbejde", kom Nis i repræsentantskabet og efterfølgende bestyrelsen for Djurs Vand.

Ved sin død var han formand for vandselskabet og lagde her stor energi i arbejdet for levering af godt drikkevand til borgerne i Ebeltoft samt mange andre områder indenfor Syddjurs Kommune.

Ved mange af vore møder kunne Nis underholde med diverse underholdende beretninger om hans liv som sønderjyde og officer i den danske armé med en hel del rejser i ind- og udland. Han havde ikke megen forståelse for, at mine år som kavalerist i den svenske armé i Stockholm var noget at tale om.

Nis Kaper Buch vil blive savnet af familien og de mange venner og bekendtskaber, han havde, ikke mindst i Ebeltoft. Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Annonce