Annonce
Navne

Mindeord: Peder Ørering er taget ud på sin sidste sejlads

Peder Aaris Sørensen, Ørby på Samsø, er død, 78 år gammel. Privatfoto
Annonce

Mindeord: Jens Øster Mortensen, Samsø, har sendt følgende mindeord om Peder Aaris Sørensen, Ørby på Samsø, der er død, 78 år gammel:

Peder Aaris Sørensen hed aldrig andet end Peder Ørering og var i en lang årrække lærer på Tranebjerg Skole, hvor han var en markant og skattet lærer både blandt kollegerne og eleverne.

Men Peder Ørering var også musiker og var med, da Samsø Bigband blev stiftet og gav koncerter i mange sammenhænge – faktisk var en af stuerne i huset i Ørby omdannet til scene for de mange musikere, der har spillet, så taget næsten løftede sig på huset.

Jazzmusikken havde en stor plads i Peders univers, og så var Peder Ørering altid diskussionslysten og kom omkring verdenssituationen i mange sammenhænge.

Peder Ørerings store passion var at sejle, og det foregik i en knaldrød IW 31-sejlbåd med navnet Røde Orm. Mangen engang er han stævnet ud fra havnen i Kolby Kås med familie og venner på sejlads på verdenshavene.

En lynhurtig racercykel sørgede for at holde kroppen i topform, og igennem mange år kunne man møde Peder Ørering på øens veje – det blev til mange tusinde kilometer på jernhesten.

Nu er Peder Ørering taget ud på sin sidste sejlads på de syv have, og øen har mistet en markant personlighed. Bisættelsen har fundet sted med familie og de nærmeste venner.

Peder Ørering efterlader Sysser samt børnene Rolf og Sara samt børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce