Annonce
Navne

Mindeord om tidl. amtsrådsmedlem gårdejer Søren Rasmussen, Mols

Mindeord: Den nærmeste familie har sendt følgende mindeord om gårdejer Søren Rasmussen, Thorup på Mols, der er død, 78 år gammel:

Søren Rasmussen overtog som tredje generation gården Pedersminde på Mols i 1977. I mange år drev han gården i samarbejde med sin hustru, Yrsa Rasmussen. Efterfølgende drev han gården sammen med sin søn, hvor der nu er gennemført et generationsskifte.

Som landmand var han uddannet fra Vejlby Landbrugsskole og var i mange år aktiv i flere af landbrugets organisationer og bestyrelser. Han var med i en række fusioner, der startede fra det lokale mejeri i Thorup til Randers-Viborg mejeriselskab, hvor han i en årrække var formand. Senere blev mejeriet i Randers fusioneret med MD/Arla, og Søren sad herefter i en del år i Arla Foods' bestyrelse.

Annonce

Ud over mejerier var Søren Rasmussen også aktiv i yderligere bestyrelser i landbruget. Han var formand for Dalum Landbrugsskole og næstformand i Mejeribrugets Arbejdsgiverforening, Mejeriforeningen og LEC (Landbrugets EDB-center).

Søren Rasmussen var desuden aktiv lokalt. Foruden mindre, lokale bestyrelser, herunder Djursland Landboforening, var han også aktiv i Venstre, hvor han sad i det daværende Århus Amtsråd fra 1998 til 2002, hvor særligt arbejdet i Børn- og Unge-udvalget lå ham meget på sinde.

Hans tillidshverv førte til mange udlandsrejser, og han var en kompetent og afholdt forhandler både i ind- og udland og havde sans for at kunne slå til på rette tidspunkt. Han var kendt for at være strategisk, visionær og ordentlig i de sammenhænge, han var en del af. Humor og gode taleevner samt skarphed bragte ham vidt. Uanset om det var venner eller modstandere, konkurrenter eller kolleger, så var Søren Rasmussen respekteret af alle.

Men først og fremmest var Søren Rasmussen landmand og tog aktivt del i arbejdet på gården på Mols. Selvom han kom vidt omkring i livet, så var det på Mols, hans rødder var. Det var her, han hørte til.

Søren Rasmussen efterlader sig en søn og datter, svigerdatter og svigersøn og tre børnebørn.

Ære være Søren Rasmussens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce