Annonce
Navne

Mindeord om yogalærerinde Esther Flemming Nielsen

Esther Flemming Nielsen, Aarhus, er død, 97 år. Privatfoto
Annonce

Mindeord: Julie Flemming Hjelholt, Islands Brygge, København, har skrevet disse mindeord om sin mormor, yogalærerinde Esther Flemming Nielsen, Aarhus, som er død, 97 år:

Esther Flemming Nielsen sov stille ind lørdag 3. oktober i Aarhus, hvor hun boede det meste af sit lange og flotte liv. Esther voksede op sammen med sine tre søskende og kom som ung pige ud at tjene hos boghandler Hessellund i Søndergade, Aarhus. Her fik hun blandt andet erfaring med moderne madlavning, og det kom til at præge hende resten af livet. Hun nød at anrette simple og velsmagende måltider til familie og venner og blev kendt for at have sin helt egen stil.

Som ung havde hun problemer med blodomløb og vejrtrækning, hvilket fik hende til at søge efter øvelser og teknikker inden for yogaens verden. Hun erfarede, at yogaen hjalp hende i sådan en grad, at hun måtte udbrede denne viden til andre, på trods af at yoga på dette tidspunkt af mange blev betragtet som et mystisk fænomen.

Esther begyndte selv at undervise i yoga og blev en af de første i Danmark, som uddannede sig til yogalærer. Hun underviste i sit eget hjem og altid i små hold, så hun kunne sikre den individuelle undervisning. Esther var en af drivkræfterne bag foreningen Dansk Yoga, der blev dannet i 1970. Foreningen eksisterer stadig i dag og består af cirka 200 yogalærere, der underviser i yoga i hele Danmark.

Esther blev gift med cand.mag. Johan Flemming Nielsen, der underviste på Forældreskolen i Aarhus. Johan var sammen med datteren, Marianne, Esthers store lykke i livet. De tilbragte alle deres somre i deres skønne sommerhus ved Rude Strand, hvor der blev grinet og festet sammen med familie, venner og naboer.

Allerede i 1982 mistede hun sin elskede mand, og det var også et stort tab for hende, da datteren Marianne døde for 16 år siden. Esther havde dog en ubeskrivelig evne til at vise råstyrke og livsvilje, når noget gik hende imod. Hun ville have det bedste ud af livet og fortsatte de daglige yogaøvelser, ligesom morgenbadet og den pink læbestift var vigtige ritualer.

Esther gik meget op i musik og kultur, var blandt andet medlem af Aarhus Symfoniorkesters Venner og nød både klassiske koncerter og opera.

Teater var ligeledes en stor interesse, som hun delte med sin søster, skuespillerinde Bodil Sangill, og svoger Mogens Pedersen. Turen gik ofte til Himmerlands Teater, som drives af hendes niece, Susanne Sangill.

Esther var en karismatisk kvinde, selskabelig og god til at skabe nye relationer. I de senere år blev det naturligt nok en yngre vennekreds, hvor mange så hende som et forbillede. Esther havde, helt indtil hun blev 96 år, et socialt og aktivt liv og nød indtil det sidste gerne et glas rødvin til solnedgangen ved Rude Strand.

Esther Flemming Nielsen efterlader sig barnebarn, to oldebørn samt en søster.

En særlig tak til venner, gamle naboer og genboer både ved Kordegarden i Aarhus og ved Rude Strand, som ofte har støttet og hjulpet Esther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce