Annonce
Mindeord

Mindeord over Eva Ramsing: Et godt og kreativt menneske er gået bort

Eva Ramsing. Privatfoto

Carsten Eriksen, Brønderslev, har på vegne af familien sendt følgende mindeord om sin mor, Eva Ramsing, Aarhus, der er død, 89 år:

Eva Kirstine Smith Nielsen blev født i Kolding i 1930, hendes far var grosserer, og moren drev pensionat. Familien flyttede til Viby, da Eva var nogle år gammel.

Evas far døde, da Eva bare var fem år, så hendes mor og de fem børn skulle klare sig selv. Eva gik på Viby skole. Hun ville gerne være reklametegner, men efter skoletiden kom hun i lære som regnskabsassistent, og senere fik hun job i et revisionsfirma.

Hun har altid haft en stor interesse for jazzmusik, og hun og hendes mand, musiker Poul Erik Ramsing, startede senere hen Århus Jazzklub sammen med Bent J. Her fik man kendte udenlandske orkestre, bl.a. Chris Barber og mange andre, til Aarhus for at spille.

Eva og Poul startede på et tidspunkt en kunstforretning op i Jægergårdsgade, som hed Anneks, og her solgte de brugskunst og musik.

Eva blev i midten af 1960'erne kontaktet af Øberg, der på det tidspunkt var ved at starte Det Jyske Kunstakademi op. Eva var med i dette arbejde fra begyndelsen og flyttede senere til Mejlgade og boede i lejligheden over akademiet. På akademiet blev Eva administrator og daglig leder og var en stor social person for de mange unge kommende kunstnere og reservemor og madsted, da både elever og lærere også kom i privaten.

Eva var en stor inspirator og vejleder, hun var levende interesseret og engageret i alt, hvad der foregik. Hun havde en stor kontaktflade og et fantastisk venskab med nogle af Danmarks mest kendte kunstnere, der kom og underviste på skolen.

Da Eva valgte at gå på efterløn som 60-årig opsøgte hun nye interesser. Hun gik til forelæsninger på universitetet om filosofi og psykologi, senere kom hun indenfor Århus lokal-tv, hvor hun blev interviewer, noget hun syntes, var både sjovt og spændende, hun underviste også frivilligt indvandrere i dansk sprog og tradition. Udover dette kunne man finde Eva i Risskov Kolonihaveforening, hvor hun havde sin dejlige have i over 30 år.

Eva har altid været en stor inspirator og et spændende menneske, der var meget interesseret i de nye strømninger og havde sine meninger om livet og gerne gav udtryk for det. Hun havde sine meningers mod og en stor moral.

Eva fik tre børn, Carsten, Lars Bo og Pia, som altid har været det vigtigste i hendes liv. Eva havde god kontakt med de mange børnebørn og oldebørn, som hun fulgte tæt. Eva vil blive savnet af rigtig mange mennesker.

Æret være Evas minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce