Annonce
Navne

Mindeord: Poul Erik var et con amore-menneske med venner overalt i verden

Poul Erik var i en liga for sig. Hans uforlignelige timing i alt, hvad han foretog sig, blev kun overgået af den sygdom, der plagede ham i de senere år. Foto: Niels Frabek

Lars Muhl og Andreo Michaelo Mielczarek har skrevet mindeord over deres ven, kunstneren Poul Erik Veigaard fra Åbyhøj, der døde 8. maj.


Multikunstneren og Danmarks bedste beat-sanger, Poul Erik Veigaard, er død. Han blev 73 år gammel og døde i sit hjem i Aabyhøj.

Poul Erik var et kendt ansigt i Aarhus. Allerede i 1965 gjorde han sig bemærket i bandet Shaking Phantoms, hvor Poul Erik var forsanger og trommeslager.

Annonce

Shaking Phantoms var på det tidspunkt Jyllands bedste band. Men der var langt fra Aarhus til København. Det besluttede Poul Erik, at der skulle laves om på. Derfor startede han bandet Daisy.

Daisy var en vision, der på mange måder var kendetegnende for ham. Bandet var et sammenrend af musikere fra diverse aarhusbands der, med sminke, en garderobe af specialsyet tøj, samt et repertoire med femstemmig sang meget hurtigt erobrede København.

Drømmen brast dog efter en tre måneder lang Israels-tourne i 1969, men blev kronet med singlen Lucifer/Zimmerman, der blev kåret som ugens single på Radio Luxembourg, som dengang var Europas førende radiostation.

Åbnede første falafel-bar i Aarhus

Men Poul Erik var ikke blot visionær ud i det musiske, han var også en gudsbenådet fotograf. Poul Erik blev optaget af den specielle duotone trykteknik, som ingen danske trykkerier i 70’erne var i stand til at udføre.

Derfor investerede Poul Erik i en gammel trykmaskine og installerede sig i et nedlagt værksted, hvor han i en årrække trykte for bl.a. Det Kongelige Bibliotek samt et bredt udsnit af den danske kunstverden.

I 1977 var han medstifter af Danmarks første fotogalleri, Image, og var medvirkende til, at nogle af verdens førende kunstfotografer, Diane Arbus, Duane Michaels, Imogen Cunningham og Christer Ströholm udstillede på galleriet.

Poul Erik var et con amore-menneske, der havde venner overalt i verden. Han startede den første falafel-bar i Aarhus, fordi han ville dele det gode og nye, han mødte på sin vej, med andre. Han var et nysgerrigt og generøst menneske, der gav så meget til andre, at han ofte glemte sig selv.

På den måde var Poul Erik i en liga over os andre. Hans uforlignelige timing i alt, hvad han foretog sig, blev kun overgået af den sygdom, der plagede ham i de senere år.

Der findes en dokumentarfilm om hans virke med titlen ’Før øjet brister – et møde med fotografikeren Poul Erik Veigaard’. Filmen kan ses på vimeo.com.

Et karismatisk og visionært menneske og en kær ven har fået fred. Æret været hans minde.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Navne

Ry Højskole har fundet sin nye forstander: Stefan Hollænder Kvamm er klar til at sejle skibet mod nye horisonter

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Østjylland

Søndag aften begyndte en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Annonce