Annonce
Mindeord

Mindeord: PV havde indsigt i sportens sjæl

Da Poul Viggo Bartels Petersen tabte den sidste kamp i sit liv, mistede AGF et mangeårigt medlem, der har ydet en markant indsats som såvel elitehånd-boldspiller som aktiv leder. Privatfoto

Erik Meineche Schmidt, hovedformand for AGF af 1880, skriver mindeord om Poul Viggo Bartels Petersen, Aarhus, der er død, 59 år:

Da Poul Viggo Bartels Petersen, i daglig tale PV, i mandags tabte den sidste kamp i sit liv, mistede AGF et mangeårigt medlem, der har ydet en markant indsats som såvel elitehånd-boldspiller som aktiv leder.

PV var født i 1959 og har været medlem af AGF de sidste 52 år. Han spillede ikke mindre end 180 divisionskampe for AGF, inden han for alvor kastede sig over ledergerningen. Han har været medlem af hovedbestyrelsen i AGF af 1880 siden 1987, og fra 1990 til 1999 var han også medlem af bestyrelsen i AGF Kontraktfodbold, heraf to år som formand.

I 1990'erne var han især udfordret af bestyrelsesarbejdet i AGF Kontraktfodbold, hvor han gjorde en utrættelig indsats for at bevare og understrege det skæbnefællesskab, der altid har været mellem den professionelle børsnoterede fodbold og amatørfodbolden i AGF.

I hovedbestyrelsesarbejdet har PV altid søgt at dele sol og vind lige mellem parterne i en flerstrenget idrætsforening. Det har ligget ham stærkt på sinde, at selvom vi i AGF af 1880 er én juridisk og økonomisk enhed, er det vigtigt, at der værnes om de enkelte afdelingers selvstændighed og mulighed for at udvikle sig – samtidig med at fællesskabet må træde til, når der er behov for det.

Og når der var behov for at træffe væsentlige beslutninger, herunder hvis der var jura involveret, er der altid blevet lyttet omhyggeligt til (advokat) PV.

Selvom håndbolden var hans hovedsport, ville han givetvis også påberåbe sig evner inden for tennis, fodbold, bordtennis mv. Netop denne brede baggrund, med stor indsigt i sportens sjæl, og koblet med retfærdighedssans, imødekommenhed og interesse for andre mennesker, er karaktertræk, der også fremover vil være forbundet med mindet om PV.

Han var en fighter, såvel på banen som udenfor, hvilket ikke mindst dokumenteres af den sidste tids indædte kamp for livet.

Heldigvis nåede vi på vores hovedgeneralforsamling for tre uger siden at tildele PV et af de yderst sjældne æresmedlemskaber i AGF af 1880 og dermed også sikre et synligt minde om en markant og livslang indsats for foreningen.

Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce