Annonce
Mindeord

Mindeord: Søren Sørensen

Foto: Kim Haugaard

Svend Jørgen Svendsen, Holme Parkvej, Højbjerg, har sendt følgende mindeord om Søren Sørensen, Risskov:

Det er med stor sorg, jeg har modtaget meddelelse om, at statsautoriseret revisor Søren Sørensen er afgået ved døden, 76 år gammel.

Jeg mødte Søren Sørensen den 1. juni 1983, da jeg blev ansat i hans afdeling i Revisorcentret på Rådhuspladsen i Aarhus.

Jeg lærte Søren Sørensen at kende som en meget flittig og engageret revisor, der altid var klientens mand i stort og småt og ofte med en humoristisk bemærkning knyttet til sin rådgivning. Hans dagligdag bestod primært af arbejde, og han forlod aldrig kontoret, uden at der i tasken var mindst én arbejdsopgave, som han skulle arbejde med senere på aftenen.

Da der i 1990 skete en række fusioner i revisorbranchen, valgte Søren Sørensen sammen med undertegnede at starte revisionsfirmaet Svendsen & Sørensen i Vestergade nr. 56, idet vi valgte et firma, som primært satte pris på den nære kontakt til klienten.

Også som kompagnon værdsatte jeg Søren Sørensen som en respekteret kollega, der var afholdt af såvel klienter som øvrige rådgivere, og hvis ord altid havde stor vægt.

Vi drev sammen selvstændig revisionsvirksomhed i 15 år, og samarbejdet var i hele perioden altid baseret på enighed i alle forhold omkring virksomhedens drift til stor tilfredshed for begge parter samt de ansatte.

Efter nogle år som ansat forlod Søren Sørensen firmaet i 2011 for at nyde pensionisttilværelsen. Desværre blev denne pensionisttilværelse ikke så lang som håbet.

Mine tanker går til Mariann, Theresa, Jesper i denne svære tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce