Annonce
Mindeord

Mindeord: Skanderborg-politiker er død

Jens Sønderskov, medlem af Skanderborg Byråd for SF, er død, 66 år gammel. Foto: Skanderborg Kommune

Borgmester Frands Fischer, Skanderborg, har på vegne af Skanderborg Kommune sendt mindeord om byrådsmedlem Jens Sønderskov, der er død, 66 år:

Borgerne i Skanderborg Kommune har mistet en folkevalgt, og medlemmerne af byrådet har mistet en kollega. SF's Jens Sønderskov er død, 66 år gammel, efter længere tids sygdom.

Jens Sønderskov har været medlem af byrådet i Skanderborg Kommune, siden han i 2015 afløste partikollegaen Pia Palm. Han var forinden byrådsmedlem i perioden 2010-2013. I den igangværende periode har Jens været medlem af Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget samt Økonomiudvalget.

Det er med meget stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at Jens er gået bort. Byrådet i Skanderborg Kommune har mistet en utrættelig ildsjæl, der var aktiv helt til det sidste. Han var let at begejstre, og han havde let ved at begejstre andre. Jens spredte masser af godt humør og gik aldrig af vejen for et godt grin. I byrådet var han en skarp politiker, hvis hjerte især bankede for udsatte og sårbare unge. Men han var også et mildt og rummeligt menneske, der kunne tale på tværs af hele byrådssalen, og som altid evnede at se praktiske løsninger på selv store udfordringer.

Jens Sønderskov var uddannet lærer og vejleder. Han var først forstander, siden viceforstander og leder af EGU på Skanderborg Produktionsskole.

Mange unge har gennem tiden fået et kærligt skub frem i livet af Jens. Han vil blive savnet ikke bare af sine kolleger i byrådet og af medarbejdere i Skanderborg Kommune, men af rigtig mange mennesker, som har været så heldige at kende ham. Vores tanker går til hans hustru Jeanet og døtrene Mette, Marie og Maja.

Æret være Jens Sønderskovs minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce