Annonce
Navne

Mindeord: Talmand med sans for det gode liv

Niels Peder Prien er død, 65 år. Privatfoto
Annonce

MINDEORD: Helge Kristensen - "Congo-Kris" - har på vegne af Niels Peder Priens familie skrevet mindeord:

Økonomichef og revisor Niels Peder Prien, Hinnerup, er efter kort tids heftig sygdom død på Hospice Djursland i Rønde, 65 år.

Han var født og opvokset i Eskerod ved Hornslet, og efter skolegang her fortsatte han på Risskov Gymnasium, hvorefter han læste til HA på Handelshøjskolen i Aarhus.

Efter et år som revisor hos Earnst & Joung i Aarhus tog han et halvt års ophold i Israel som voluntør. Tilbage i Danmark tog han HD i regnskabsvæsen på Handelshøjskolen i København. Under opholdet i København mødte han norske Astri, og de to giftede sig i Norge i 1982.

Niels Peder Prien har gennem stort set hele sin aktive tilværelse arbejdet med regnskaber og økonomi. Han debuterede i firmaet Fonas hovedkontor, og to år senere blev han økonomichef i Oticons hovedkontor i København, hvor han virkede til 1985, da han og Astri flyttede til villaen i Hinnerup. Her fik han ansættelse som regnskabschef i firmaet Danvægt.

Han fik siden engagement som økonomichef i tøjfirmaet Veldhofen Group i Randers. Da hovedkontoret blev flyttet til København, valgte Niels Peder at fortsætte ved basen i Hinnerup. Her fik han nu ansættelse som regnskabschef i bioteknologifirmaet Aaros Biotecknology, der var blevet opkøbt af firmaet Eurofins.

I begyndelsen af 2020 indså Niels Peder Prien, at han var tvunget til at neddrosle arbejdstempoet og skære lidt af arbejdsugen. Han fik arbejde som chief financial officer i bioteknologivirksomheden BoiXpedia, hvor han på grund af helbredssvigt sluttede for et par måneder siden.

Niels Peder Prien var i en årrække i bestyrelsen for den lokale grundejerforening.

Han var medstifter og foregangsmand for basketballafdelingen under HOG, hvor han påtog sig arbejdet med at integrere børn fra flygtningecentret. Han var desuden opstarter/medejer af basketbutikken Fastbreakshop i Hinnerup. Han var en habil svømmer og flittig gæst i Hinnerup Svømmehal og holdt desuden meget af at bevæge sig på ryttercykel på landevejene og på mountainbike i skovene.

Han var meget optaget af musik, og han og Astri har overværet mange koncerter, blandt andet med Van Morrison og Mark Knopfler. Desuden blev det også til spændende rejser til blandt andet Mexico og Peru.

Niels Peder Prien huskes som et hjælpsomt og venligt menneske, altid fin og nobel i sin adfærd og meget afholdt.

Han efterlader sin hustru, en datter og en søn samt fire børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Alarm 112

Bøderegn for brud på corona-regler: 14 sigtet for at samles på netcafé

Annonce