Annonce
Aarhus

Mindesten klar til afsløring

6. juli militærmarch i Fredericia. Traditionen tro fejres 6 juli udfaldet fra Fredericia Vold og sejren over tyskerne i 1849 med blandt andet march igennem byen som blev overværet af, blandt andre, USA s ambassadør i Danmark Laurie S. Fulton og Grev Ingolf. (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2011)

Nu får de udsendte soldater deres eget monument i Mindeparken.

Annonce

42.000 DHL-løbere har lavet deres egen eksercits i Mindeparken. Næste uge finder en mere højtidelig eksercits sted, når parkens nye mindesten for udstationerede danskere i fredsbevarende styrker afsløres.

I modsat ende af Mindeparken, hvor det store monument over 4140 faldne fra første verdenskrig står, placeres mindestenen for de udsendte danske. Fotomontage

»Det er kulminationen på flere års arbejde. Monumentet skal både ære og hylde de mange danskere, der har været og er udstationeret i verdens brændpunkter. Danmark har gennem tiden haft rigtig mange borgere, der har været udstationeret som del af de internationale fredsbevarende styrker,« siger Sven-Erik Bolt Magnussen, der er formand for Dronningens Livregiments Soldaterforening Aarhus og Omegn og initiativtager til naturstenen.

Det 2,20 meter høje monument skal stå ved indgangen til Mindeparken. Det afsløres onsdag 5. september klokken 10.30 - netop på den officielle dag og flagdag for udsendte danske soldater.

»De faldne danske soldater har allerede et monument på Kastellet. Men alle udsendte, som i årenes løb har været udstationeret og er vendt sikkert hjem igen, fortjener et monument, og at vi ærer dem. Det er det vi nu har fået mulighed for i Mindeparken,« siger Svend-Erik Bolt Magnussen.

På dagen vil borgmester Jacob Bundsgaard (S) holde åbningstale. Marinehjemmeværnets musikkorps spiller, og en tattoo-opvisning fra hjemmeværnets eksercitskommando Jylland kan også opleves.

Selve afsløringen af stenen vil grev Ingolf og grevinde Sussie stå for. Efterfølgende vil der være en reception for inviterede i restauranten på Jydsk Væddeløbsbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce