Annonce
Debat

Mindet 6 er en skamstøtte: Byrådet har gjort midtbyen til en legeplads for bygherrer

"Vi mangler helt klart reelle visualiseringer også fra vandsiden, så man kan få indtryk af, hvordan et tårn i den størrelse fuldstændig vil dominere alle de "gamle" pejlemærker i Aarhus, bl.a. domkirken og De 5 Søstre", skriver Carsten Nyborg Laursen. Visualisering: C.F. Møller

DEBAT: Det var opløftende at læse i avisen 3. juni, at både biskoppen for Aarhus Stift og direktøren for Den Gamle By gå ind i debatten om højhuset på Mindet 6 og rimeligt tydeligt erklærer sig som modstandere af projektet.

Opløftende, fordi vi i de sidste uger i Århus Stiftstidende er blevet præsenteret for en masse fortalere, som ikke har holdt sig tilbage med at skamrose projektet. Både en tidligere  stadsarkitekt og projektarkitekterne har fået spalteplads i kronikstørrelse, hvor der ikke bliver sparet på lovprisningerne af projektet.

Det kommer belejligt for bygherren Olav De Linde, der samtidig over to dage inviterer til møde med helsidesvisualiseringer, der behændigt undlader at vise tårnets altdominerende højde, men kun beskriver alt det gode, der skal foregå ved jorden.

Annonce

At tårnet ikke skulle give negative skyggevirkninger er et postulat, som ikke holder. Fra solen står op til hen ad eftermiddagen, vil tårnet for evigt kaste sin skygge ind over nærområdet.

Som biskoppen og museumsdirektøren efterlyser, så mangler vi helt klart reelle visualiseringer også fra vandsiden, så man kan få indtryk af, hvordan et tårn i den størrelse fuldstændig vil dominere alle de "gamle" pejlemærker i Aarhus, bl.a. domkirken og "De 5 søstre".


En vedtagelse af projektet vil for altid stå som en skamstøtte over, hvad Aarhus Byråd kunne finde på i 2021.


Ydermere indeholder projektet også et parkeringshus, hvoraf tre etager skal over jorden lige foran Filmbyen! Uanset om det er rundt, firkantet eller rektangulært, så er det da en vanvittig tanke, at bygge et P-hus lige der, hvor der skal være havneliv.

I det hele taget at tænke biler og trafikforøgelse ind i et midtbyprojekt er helt forfejlet. Vi skal tværtimod have bilerne ud af midtbyen, og skal der bygges glaskontorhuse, så gør det uden for Aarhus midtby.

Det er da glædeligt at se socialdemokraterne få kolde fødder i tolvte time – er der nogen, der har tænkt sig om? Venstrepolitikerne Gert Bjerregård og Bünyamin Simsek holder sig forventeligt heller ikke tilbage.

Simsek udtaler i øvrigt, at 237 høringssvar, hvoraf langt størstedelen var kritiske overfor projektet, ikke repræsenterer 350.000 århusianere. 237 høringssvar er mange flere end normalt ved høringsrunder/borgerinddragelse. Når Simsek så i samme åndedrag beklager sig over, at han altid får kritik eller modstand til sine forslag om byfornyelse/byfortætning, så er det relevant at spørge, om rådmanden er tonedøv?

Kunne det tænkes, at århusianerne er trætte af at se deres by blive forvandlet til et mini-Manhatten, og at byrådet med dets højhuspolitik har gjort Aarhus midtby til en legeplads for bygherrer, der synes at agere efter mottoet: Jo tættere og højere des bedre.

Jeg vil foreslå alle involverede at tage en tur med den nye Samsø-færge fra Dokk1, så kan man ved selvsyn se, hvor flot havnefronten tager sig ud fra Dokk1 til Navitas med Toldboden og de gamle bygninger i seks etagers højde. Og samtidig visualisere, hvordan et 150 meter højt tårn i lige linje hen over Dokk1 vil tage magten fra denne flotte bygning.

Jeg synes, det er fint med byfornyelse og renovering, og vil opfordre Olav de Linde til at blive ved jorden på Mindet 6 og renovere DLG's gamle lagerbygning som tænkt; med alt det grønne, småforretninger og udskænkningssteder.

En vedtagelse af projektet vil for altid stå som en skamstøtte over, hvad Aarhus Byråd kunne finde på i 2021.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Debat

Børn har brug for leg og bevægelse, men: Er iPads blevet pædagogens nye kollega?

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Annonce