Annonce
Debat

Mindet 6 er en skamstøtte: Byrådet har gjort midtbyen til en legeplads for bygherrer

"Vi mangler helt klart reelle visualiseringer også fra vandsiden, så man kan få indtryk af, hvordan et tårn i den størrelse fuldstændig vil dominere alle de "gamle" pejlemærker i Aarhus, bl.a. domkirken og De 5 Søstre", skriver Carsten Nyborg Laursen. Visualisering: C.F. Møller

DEBAT: Det var opløftende at læse i avisen 3. juni, at både biskoppen for Aarhus Stift og direktøren for Den Gamle By gå ind i debatten om højhuset på Mindet 6 og rimeligt tydeligt erklærer sig som modstandere af projektet.

Opløftende, fordi vi i de sidste uger i Århus Stiftstidende er blevet præsenteret for en masse fortalere, som ikke har holdt sig tilbage med at skamrose projektet. Både en tidligere  stadsarkitekt og projektarkitekterne har fået spalteplads i kronikstørrelse, hvor der ikke bliver sparet på lovprisningerne af projektet.

Det kommer belejligt for bygherren Olav De Linde, der samtidig over to dage inviterer til møde med helsidesvisualiseringer, der behændigt undlader at vise tårnets altdominerende højde, men kun beskriver alt det gode, der skal foregå ved jorden.

Annonce

At tårnet ikke skulle give negative skyggevirkninger er et postulat, som ikke holder. Fra solen står op til hen ad eftermiddagen, vil tårnet for evigt kaste sin skygge ind over nærområdet.

Som biskoppen og museumsdirektøren efterlyser, så mangler vi helt klart reelle visualiseringer også fra vandsiden, så man kan få indtryk af, hvordan et tårn i den størrelse fuldstændig vil dominere alle de "gamle" pejlemærker i Aarhus, bl.a. domkirken og "De 5 søstre".


En vedtagelse af projektet vil for altid stå som en skamstøtte over, hvad Aarhus Byråd kunne finde på i 2021.


Ydermere indeholder projektet også et parkeringshus, hvoraf tre etager skal over jorden lige foran Filmbyen! Uanset om det er rundt, firkantet eller rektangulært, så er det da en vanvittig tanke, at bygge et P-hus lige der, hvor der skal være havneliv.

I det hele taget at tænke biler og trafikforøgelse ind i et midtbyprojekt er helt forfejlet. Vi skal tværtimod have bilerne ud af midtbyen, og skal der bygges glaskontorhuse, så gør det uden for Aarhus midtby.

Det er da glædeligt at se socialdemokraterne få kolde fødder i tolvte time – er der nogen, der har tænkt sig om? Venstrepolitikerne Gert Bjerregård og Bünyamin Simsek holder sig forventeligt heller ikke tilbage.

Simsek udtaler i øvrigt, at 237 høringssvar, hvoraf langt størstedelen var kritiske overfor projektet, ikke repræsenterer 350.000 århusianere. 237 høringssvar er mange flere end normalt ved høringsrunder/borgerinddragelse. Når Simsek så i samme åndedrag beklager sig over, at han altid får kritik eller modstand til sine forslag om byfornyelse/byfortætning, så er det relevant at spørge, om rådmanden er tonedøv?

Kunne det tænkes, at århusianerne er trætte af at se deres by blive forvandlet til et mini-Manhatten, og at byrådet med dets højhuspolitik har gjort Aarhus midtby til en legeplads for bygherrer, der synes at agere efter mottoet: Jo tættere og højere des bedre.

Jeg vil foreslå alle involverede at tage en tur med den nye Samsø-færge fra Dokk1, så kan man ved selvsyn se, hvor flot havnefronten tager sig ud fra Dokk1 til Navitas med Toldboden og de gamle bygninger i seks etagers højde. Og samtidig visualisere, hvordan et 150 meter højt tårn i lige linje hen over Dokk1 vil tage magten fra denne flotte bygning.

Jeg synes, det er fint med byfornyelse og renovering, og vil opfordre Olav de Linde til at blive ved jorden på Mindet 6 og renovere DLG's gamle lagerbygning som tænkt; med alt det grønne, småforretninger og udskænkningssteder.

En vedtagelse af projektet vil for altid stå som en skamstøtte over, hvad Aarhus Byråd kunne finde på i 2021.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Malteserordenen - hvem er det?

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce