Annonce
Navne

Mindfulness og skoleelevers mentale sundhed

Centerchef, lektor og speciallæge i psykiatri Lone Overby Fjorback fra Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet har modtaget 2.635.500 kr. fra TrygFonden til at evaluerer effekten af efteruddannelse til folkeskolelærere i at styrke mental sundhed hos elever. Foto: Martin Dam Kristensen

DONATION: Centerchef, lektor og speciallæge i psykiatri Lone Overby Fjorback fra Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet har modtaget 2.635.500 kr. fra TrygFonden.

Donationen går til at evaluere effekten af efteruddannelse til folkeskolelærere, der skal klædes på til at styrke den mentale sundhed hos deres elever, skriver TrygFonden i en pressemeddelelse.

Mentale sundhedsproblemer blandt børn og unge er udbredte og i vækst. Som en metode til at forebygge mental sygdom blandt børn og unge arbejder man med at øge deres evne til at håndtere stress og andre mentale udfordringer gennem mindfulness.

Annonce

Metoden handler om at håndtere tanker og følelser ved at opøve en evne til at træde lidt tilbage og observere tanker og følelser uden at blive revet med. Mindfulness-programmet ”.b” er udviklet af og til brug for lærere, der kan bruge det i klasserne for at opnå en positiv effekt på for eksempel livskvalitet og tilfredshed med skolelivet blandt eleverne.

Forskerne har allerede uddannet omkring 200 skolelærere i metoden, som nu skal gennemføre programmet blandt deres elever på 5.-8. klassetrin.

Donationen går til at undersøge effekten af programmet hos både lærere og elever samt til at dele erfaringerne til inspiration for skoler i hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce