Annonce
Aarhus

Slut med at sidde i kø på E45: Nyt udspil om udvidelse af motorvejene er vigtig for arbejdspladser i Østjylland

Regeringen og DF har afsat 112 milliarder kroner til en investeringsplan i infrastrukturen i Danmark. Der skal udvides flere motorveje for blandt andet at give bedre sammenhængskraft i Danmark, lyder det. Foto: Vibeke Volder/Scanpix
Der går for meget tid med kødannelser på E45. Derfor er den nye investeringsplan til 112 milliarder med udvidelser af motorveje i Østjylland afgørende for vækst og erhvervslivet i området, mener formand for Business Region Aarhus.

ØSTJYLLAND: Det skal være slut med at sidde i kø på E45.

Flere strækninger i Østjylland skal nemlig udvides for at gøre transporten til og fra arbejde mere effektiv. Det fremgår i investeringsplanen for infrastrukturen i Danmark, som regeringen og DF netop har fremlagt.

Og det er en vigtig investering, mener Jan Petersen (S), formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

- Der bliver spildt meget tid på at sidde i kø på E45. Kødannelse er vores største problem i forhold til trafikafvikling i Østjylland, fordi mange skal ind forbi motorvejen. Derfor er det afgørende, at man nu investerer i bedre infrastruktur, siger han.

Jan Petersen er desuden glad for, at planerne gælder hele E45 - altså til og med Randers - så man ikke kun investerer i brudstykker af motorvejen. Han tror, det vil få en positiv effekt på Østjyllands erhvervsliv.

- Hvis man skal etablere sig som virksomhed eller vækste yderligere, ser man ofte på, hvordan mobiliteten i området er. Hvis det er vanskeligt, og der opstår mange kødannelser, så kigger virksomheder mod andre steder, hvor mobiliteten er bedre end i Østjylland. Derfor er det afgørende for væksten i erhvervslivet i Østjylland, at man udvider flere veje, siger han.

Annonce

Der bliver spildt meget tid på at sidde i kø på E45. Kødannelse er vores største problem i forhold til trafikafvikling i Østjylland, fordi mange skal ind forbi motorvejen. Derfor er det afgørende, at man nu investerer i bedre infrastruktur.

Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus.

Reserveret penge

Jan Petersen er ikke den eneste, som er positiv over for den nye investeringsplan. Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, glæder sig ligeledes over udvidelsen af E45.

- Det er tydeligt, at infrastrukturen i og omkring Aarhus er presset, og der er mange projekter, hvor der er behov for udbygninger og forbedringer. Det er derfor positivt, at regeringen og Dansk Folkeparti har prioriteret en fortsættelse af udvidelsen af E45, hvor trafikken stiger nærmest dag for dag, lyder det fra rådmanden.

Begge fremhæver desuden vigtigheden i, at der bliver set på strækningen fra Aarhus og Viborg, som på nuværende tidspunkt er presset.

- Det er stærkt tiltrængt, lyder det fra rådmanden.

Også fra Konservatives århusianske folketingskandidat Mona Juul er der begejstring for den nye plan.

- Det er godt med en udvidelse af E45 i Østjylland. Det gør en kæmpe forskel for alle i hverdagen. Også godt med fokus på støjbekæmpelse, fordi vi ved det kan have konsekvenser at bo tæt på støjplagede områder. Og så naturligvis utrolig spændende at prioritere midler til at undersøge kattegatforbindelse. Men vi mangler fortsat Marselistunnelen. Det skal på dagsordenen, lyder det fra Mona Juul.

Nu skal der ses på tidsplaner og diskuteres deltajer, men både folketingskandidaten, formanden og rådmanden glæder sig over, at der er reserveret penge til at investere i de fremtidige projekter.

FAKTA

  • Aarhus S til Aarhus N: Aftaleparterne er enige om at afsætte 1.467 milioner kroner til udvidelse af Østjyske Motorvej fra Aarhus S til Aarhus N fra fire til seks spor. Projektet igangsættes i 2021.
  • Aarhus - Viborg: Aftaleparterne er enige om at afsætte 800 milioner kroner til kapacitetsforbedringer på Rute 26 mellem Aarhus og Viborg. Det konkrete projekt vil afvente resultaterne af analysen. Projektet igangsættes i 2022.

  • Aarhus - Randers: I en ny flerårig plan for perioden 2030 og frem i 2030 fortsættes udbygning af E45 nord for Aarhus op mod Randers. Der gennemføres aktuelt VVM-undersøgelse af E45 mellem Aarhus N og Randers N, som forventes færdig i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce