Annonce
112

Troede naboens hus brændte: Flammer åd taxa-minibus i Tranbjerg

Minibussen blev meldt i flammer kl. 00.47 natten til lørdag. Foto: Clea Brosø

TRANBJERG: Alarmen gik kl. 00.47 hos Østjyllands Brandvæsen om ild i minibus i Østergårdsparken i Tranbjerg.

Det viste sig, at at taxa minibus fra Horsens Taxa stod i flammer på gæsteparkeringen i et område, hvor der er mange træhuse.

Udrykningen vækkede beboerne i en stor del af nabolaget, der kom ud af husene for at se brandvæsnet slukke branden.

- Jeg så et genskin af noget orange, der lignede ild i vinduet, og troede først det var naboens hus, der brændte. Min far og jeg skyndte os ud for at tjekke, hvad der skete, og der stod en taxa minibus i store og høje flammer. Jeg skyndte mig at kontakte 112, som heldigvis var her hurtigt, cirka 00.50, fortæller Clea Brosø, der taget billederne.

- Brandvæsnet ankom og begyndte at spule vand på bilen, hvilket de stoppede med kl. 01.09. bagefter blev der fyldt skum på og de kørte igen kl. 01.39, fortæller Clea Brosøe, der som mange andre i Østergårdsparken kom sent i seng.

Ifølge vagtchef Jens Rønberg fra Østjyllands Politi har politiets teknikere undersøgt minibussen for senere at kunne fastslå, om branden er påsat eller skyldes en teknisk fejl.

Branden var i øvrigt så kraftig at to biler - en på hver side af minibussen - også blev beskadiget af varmen.

Annonce
Minibussen blev meldt i flammer kl. 00.47 natten til lørdag. Foto: Clea Brosø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce