Annonce
Østjylland

Minigolf og uddeling i Gylling

Der var godt gang i banerne inden generalforsamlingen i Gylling Kulturforening, og det var tydeligvis ikke helt ligemeget, hvordan resultatet blev. Foto: Yilmaz Polat
Gylling Kulturforening åbnede generalforsamlingen med en omgang minigolf, inden der blev uddelt penge til tre lokale projekter.

Gylling: Lørdag havde Gylling Kulturforening inviteret til den årlige generalforsamling.

Her var det centrale punkt på dagsordenen, at overskuddet fra Gylling Byfest skulle uddeles til tre lokale projekter, men inden da åbnede de fremmødte med et slag minigolf på banen ved DagliBrugsen, hvor generalforsamlingen blev holdt.

Den fine støvregn gav ikke optimale betingelser for at slå banerekorden, som lyder på 21 slag fordelt på banens ni huller, men flere af deltagerne bemærkede muntert, at de havde brugt årets byfest til at vænne sig til de våde forhold.

Spillet resulterede i mange venlige drillerier, og håneretten skiftede mange gange, inden Dennis Ordon med sine 25 slag til sidst kunne lade sig kåre som vinder.

Annonce
Det er et fedt koncept med en fælles fest, der drypper på diverse foreninger i nærområdet.

Morten Skak Ottosen, formand for Gylling Forsamlingshus

Ros til de frivillige

Derefter til det mere alvorlige.

En branddør til Gylling Forsamlingshus, bærbare computere til Gyllings lokalhistoriske arkiv og til sidst minigolfbanen, som dagens deltagere testede inden generalforsamlingen. Det var de tre projekter, som Gylling Kulturforening havde valgt at støtte med de i alt 38.500 kroner, som overskuddet fra byfesten lød på.

- Det er et kæmpe skulderklap til de frivillige, og vi kan helt sikkert være stolte af at kunne give de penge videre, sagde Gylling Kulturforenings Lars Larsen i sin formandsberetning.

Han roste desuden det arbejde, som er lagt i Projekt Visuel Landsby, der er årsag til, at der blandt andet i DagliBrugsen hænger infoskærme, som er koblet til byens foreningers Facebook-sider og dermed altid giver et overblik over kommende arrangementer i området.

Uundværlig støtte

Af overskuddet gik 22.500 kroner til minigolfbanen, 12.000 til branddøren og 4.000 kroner til bærbare computere til lokalarkivet.

- Det er ikke meget værd at få materiale til vores arkiv, hvis man ikke kan registrere det. Pengene er uundværlige for os, siger formand Mogens Højmark.

Fremvisning og valg af projekter, der skal have del i overskuddet fra næste års byfest, foregår 9. oktober på Gylling Skole. Deadline for at opstille et projekt er 1. oktober.

Her er det formand for Lokalhistorisk Arkiv for Gylling og Omegn, Mogens Højmark, der forsøger sig på et af de våde huller. Det lokalhistoriske arkiv fik overrakt 4.000 kroner til bærbare computere. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Læserbrev

Læserbrev: Håber på borgerlige stemmer imod udstykning på Rolighedsvej

For nylig kom de to konservative byrådsmedlemmer i Aarhus Mette Skautrup og Peter Sporleder med nogle udmeldinger i byens aviser om, at de fremover i højere grad vil vægte arbejdet med byens hjemløse, sikre byens kulturværdier og de grønne områder. Hvor skønt med et par borgerlige politikere, der endelig tør tale om traditionelle konservative værdier og ikke overlader hele denne vigtige værdidiskussion til socialisterne på den yderste venstrefløj og Dansk Folkeparti. I alt for lang tid har Venstre fået lov til at dominere byens dagsorden med deres evindelige snak om nybyggeri, så vi snart ikke kan genkende byen, og det i sådan en grad at man kan komme i tvivl om, hvor man skal sætte krydset ved næste valg. Især en sag foruroliger, nemlig hele diskussionen om Rolighedsvej 16A. Selvfølgelig skal vi stå vagt om den private ejendomsret, og selvfølgelig ønsker vi, at det offentlige skal blande sig så lidt som muligt, men vores gamle land skal ikke være en bananstat, hvor kun jungleloven og pengene hersker. Hensynet til to bygherrer skal aldrig overtrumfe hensynet til det skønne, grønne område, det kønne, fredede hus, naboerne og byens borgere i øvrigt. Så vil vi svigte vores borgerlige værdier. Jeg sætter min lid til, at Mette Skautrup og Peter Sporleder står ved deres ord og vil være med til at sikre denne lille oase for vores børn og børnebørn, men hvad med alle Venstre-byrådsmedlemmerne, hvor er de henne? Har de alle sammen parkeret anstændigheden bag lås og slå og smidt nøglen væk? Jeg håber så sandelig, at et flertal af vores borgerlige byrådsmedlemmer vil stemme klart imod denne udstykning.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce