Annonce
Horsens

Minimumsnormeringer: en sejr for befolkningen

Mandag blev finansloven præsenteret, og her er der afstat et millardbeløb til minimumsnormeringer, det vækker glæde hos stifterne af "Hvor er der en voksen - Horsens". Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
1,6 milliarder og minimumsnormeringer i 2025. Finansloven spreder glæde blandt de lokale stiftere af "Hvor er der en voksen - Horsens".
Annonce

Horsens: "Hvor er der en voksen?", har vrede forældre over hele landet spurgt politikerne det seneste år. Og det lader til, at politikerne har lyttet. For da regeringen og støttepartierne mandag aften kunne præsentere en færdig finanslov for 2020, var minimumsnormeringer blevet en realitet - i 2025.

Og det glæder en af foregangskvinderne og medstifter af Hvor er der en voksen - Horsens, Sanne Stensig Tange.

- Jeg sad og så det i aftens, det var et stort øjeblik - jeg synes, det er fantastisk, siger hun og fortsætter:

- Jeg havde mine bange anelser. Det har lydt i debatten, som om det alligevel ikke ville blive prioriteret, men blive lagt ud kommunalt. Så det, at det er vedtaget, er bare megastort - og vigtigt.

Det er en sejr for os - det viser, hvad vi kan som befolkning, når vi står sammen og går på gaden.

Sanne Stensig Tange

Annonce

En sejr

I aftaleteksten for finansloven er målet, at der skal være minimumsnormeringer - det vil sige tre børn pr. voksen i vuggestuerne og seks børn pr. voksen i børnehaverne - i 2025. Altså en løbende indfasning, og den tidshorisont er Sanne Stensig Tange ikke begejstret for.

- Jeg synes selvfølgelig ikke, det er hurtigt nok. Der er børn, som allerede nu har brug for det, og der kunne godt laves en mere akut plan. Men jeg ved jo også, at der er ting, som tager tid, siger hun.

Hun ser finansloven som en sejr for bevægelsen og et bevis på, at det nytter noget at råbe op.

- Det er en sejr for os - det viser, hvad vi kan som befolkning, når vi står sammen og går på gaden. Jeg tror langt fra, at politikerne var kommet hertil uden befolkningens protester, siger hun.

Annonce

Glæde hos SF

Også SF's byrådsmedlem i Horsens, Paw Amdisen, er tilfreds med at minimumsnormeringer er kommet på finansloven. I kommunens eget budget for 2020 er minimumsnormeringer tænkt ind over en fireårig periode, men den bliver nu kortere, håber han. Og han er da heller ikke sen til at rose forældrenes vedholdenhed.

- Med de penge, der nu kommer fra staten til normeringer, er det min forventning, at vi kan komme i hus med minimumsnormeringer noget hurtigere, end vi havde regnet med lokalt. Også et stykke tid før 2025. Det glæder mig, og jeg synes virkelig, at de faglige organisationer og forældre, der har presset på for det her, skal klappe sig selv på skulderen, lyder det fra Paw Amdisen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce