Annonce
Erhverv

Minister jubler over ny turismeplan for Vestkysten: - Det er et stjerneeksempel

Brian Mikkelsen (K) er positiv over for den nye udviklingsplan for den vestjyske kystturisme. Arkivfoto: Scanpix.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (V) kalder ny turismeplan for Vestkysten for et forbillede for resten af landet og håber allerede til sommer at kunne give de vestdanske kommuner en hjælpende hånd.

Udvikling: Det var en særdeles positiv erhvervsminister, der fredag formiddag under et pressemøde i Erhvervsministeriet modtog 11 vestjyske kommuners fælles plan for vestkystturismens fremtid. Brian Mikkelsen (V) kalder den nye plan, som skal sikre 23 millioner overnatninger i 2025 og en omsætning på 22 milliarder kroner samme år, for afgørende i Danmarks bestræbelser på at tiltrække flere turister.

- Jeg er meget positiv. Hvis vi skal lykkedes med at få en tredjedel flere turister til Danmark, så der det Vestkysten, der skal være lokomotivet. De her initiativer vil gøre, at vi kan løfte turismen på en helt anden måde, siger erhvervsministeren.

Han fremhæver især på samarbejdet mellem 11 kommuner og tre regioner som afgørende for, at de vestdanske kommuner lykkes med deres ambitiøse plan. Kommunerne har i fællesskab udvalgt 18 områder, hvor der vil blive gjort en særlig indsats.

- Når jeg er turist, kigger jeg ikke på, hvilken kommune det er. Som barn holdt jeg hvert år sommer på Vestkysten, og jeg kan ikke sådan lige huske, hvilken kommune det var, Det tænkte min familie heller ikke over. Derfor er det sindssygt godt, at de har sat sig sammen og løfter det og koncentrerer indsatsen i de områder, hvor der er mulighed for vækst, siger han.

Annonce

Turisme på Vestkysten

11 kommuner, tre regioner, Realdania og Dansk Natur- og Kystturisme står bag en ny udviklingsplan, som skal sikre, at Vestkysten bliver et af europas førende kystdestinationer i 2025.De 11 kommuner er: Lemvig, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Varde, Esbjerg, Fanø, Tønder, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt og Thisted kommuner.

Udarbejdelsen af udviklingsplanen har desuden været fulgt af: KL, Erhvervsministeriet, Naturstyrelsen, Kulturministeriet, Visit Denmark, Feriehusudlejernes brancheforening, Dansk Industri, Dansik Erhverv og Horesta.

De 18 udpegede områder er: Højer, Rømø, Fanø, Blåvand, Vejers, Henne, Bork Havn/Nymindegab, Hvide Sande, Søndervig, Thorsminde, Thyborøn, Klitmøller/Vorupør, Slettestrand/Thorupstrand, Blokhus, Løkken, Lønstrup, Hirtshals/Tversted og Skagen.

Flere grunde på vej

Han håber efter sommerferien at kunne give Vestkysten den første hjælpende hånd, så målsætningerne kan opnås. Han peger på, at de vestdanske kommuner allerede har fået en hjælpende hånd, da regeringen har øget bundfradraget til 40.000 kroner. Det betyder, at private kan trække flere penge fra i skat, når de udlejer et sommerhus gennem et udlejningsbureau.

- Der er et enormt stort potentiale på Vestkysten. Men der er store kapacitetsudfordringer i højsæsonen. Der må vi jo hjælpe og kigge på, hvordan vi kan få plads til flere sommerhusgrunde og ferieboliger ved Vestkysten. Det arbejde håber jeg at være færdig med inden sommerferien, så vi kan gøre plads til tusinder af flere sommerhusgrunde, siger Brian Mikkelsen, der opfordrer andre kommuner om at følge de vestdanske kommuners eksempel.

- Det her bliver et stjerneeksempel, som jeg vil bruge som eksempel over for andre kommuner, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce