Annonce
Erhverv

Minister jubler over ny turismeplan for Vestkysten: - Det er et stjerneeksempel

Brian Mikkelsen (K) er positiv over for den nye udviklingsplan for den vestjyske kystturisme. Arkivfoto: Scanpix.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (V) kalder ny turismeplan for Vestkysten for et forbillede for resten af landet og håber allerede til sommer at kunne give de vestdanske kommuner en hjælpende hånd.

Udvikling: Det var en særdeles positiv erhvervsminister, der fredag formiddag under et pressemøde i Erhvervsministeriet modtog 11 vestjyske kommuners fælles plan for vestkystturismens fremtid. Brian Mikkelsen (V) kalder den nye plan, som skal sikre 23 millioner overnatninger i 2025 og en omsætning på 22 milliarder kroner samme år, for afgørende i Danmarks bestræbelser på at tiltrække flere turister.

- Jeg er meget positiv. Hvis vi skal lykkedes med at få en tredjedel flere turister til Danmark, så der det Vestkysten, der skal være lokomotivet. De her initiativer vil gøre, at vi kan løfte turismen på en helt anden måde, siger erhvervsministeren.

Han fremhæver især på samarbejdet mellem 11 kommuner og tre regioner som afgørende for, at de vestdanske kommuner lykkes med deres ambitiøse plan. Kommunerne har i fællesskab udvalgt 18 områder, hvor der vil blive gjort en særlig indsats.

- Når jeg er turist, kigger jeg ikke på, hvilken kommune det er. Som barn holdt jeg hvert år sommer på Vestkysten, og jeg kan ikke sådan lige huske, hvilken kommune det var, Det tænkte min familie heller ikke over. Derfor er det sindssygt godt, at de har sat sig sammen og løfter det og koncentrerer indsatsen i de områder, hvor der er mulighed for vækst, siger han.

Annonce

Turisme på Vestkysten

11 kommuner, tre regioner, Realdania og Dansk Natur- og Kystturisme står bag en ny udviklingsplan, som skal sikre, at Vestkysten bliver et af europas førende kystdestinationer i 2025.De 11 kommuner er: Lemvig, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Varde, Esbjerg, Fanø, Tønder, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt og Thisted kommuner.

Udarbejdelsen af udviklingsplanen har desuden været fulgt af: KL, Erhvervsministeriet, Naturstyrelsen, Kulturministeriet, Visit Denmark, Feriehusudlejernes brancheforening, Dansk Industri, Dansik Erhverv og Horesta.

De 18 udpegede områder er: Højer, Rømø, Fanø, Blåvand, Vejers, Henne, Bork Havn/Nymindegab, Hvide Sande, Søndervig, Thorsminde, Thyborøn, Klitmøller/Vorupør, Slettestrand/Thorupstrand, Blokhus, Løkken, Lønstrup, Hirtshals/Tversted og Skagen.

Flere grunde på vej

Han håber efter sommerferien at kunne give Vestkysten den første hjælpende hånd, så målsætningerne kan opnås. Han peger på, at de vestdanske kommuner allerede har fået en hjælpende hånd, da regeringen har øget bundfradraget til 40.000 kroner. Det betyder, at private kan trække flere penge fra i skat, når de udlejer et sommerhus gennem et udlejningsbureau.

- Der er et enormt stort potentiale på Vestkysten. Men der er store kapacitetsudfordringer i højsæsonen. Der må vi jo hjælpe og kigge på, hvordan vi kan få plads til flere sommerhusgrunde og ferieboliger ved Vestkysten. Det arbejde håber jeg at være færdig med inden sommerferien, så vi kan gøre plads til tusinder af flere sommerhusgrunde, siger Brian Mikkelsen, der opfordrer andre kommuner om at følge de vestdanske kommuners eksempel.

- Det her bliver et stjerneeksempel, som jeg vil bruge som eksempel over for andre kommuner, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce