Annonce
Østjylland

Minister tager ramper med på Borgen

Torsdag kiggede ministeren forbi Vrold. Foto: Søren Sohn.

Transport-ministeren lovede, at forligskredsen ville kigge på ideen om at få sydvendte motorvejsramper ved Vrold.

Annonce

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) var torsdag på besøg på Vroldvej ved motorvejsafkørsel 53 for at se på mulighederne for at få opført sydvendte motorvejsramper. Ministeren var inviteret af folketingsmedlem Kim Andersen (V), der også var med på turen sammen med repræsentanter fra blandt andet firmaet MT Højgaard, der planlægger at opføre en 43.500 kvadratmeter store erhvervspark i området.

Og det stod klart efter besøget, at ministeren hverken ville eller kunne love, at ramperne vil blive opført, men han var parat til at tage det næste skridt for at sikre, at de kan blive en realitet.

»Lad os lave den aftale, at jeg sørger for, at ideen om at få sydvendte motorvejsramper ved Vroldvej kommer på forligskredsens bord, så den kommer til at indgå i de projektet, som vi skal kigge på, når vi mødes til september. Jeg vil sørge for, at nogle fra Vejdirektoratet kontakter Skanderborg Kommune, så vi kan begynde at beregne blandt andet, hvad det vil koste. Og jeg vil allerede nu råde kommunen til at kigge på, hvilke finansieringsmodeller de kan tilbyde,« lød det fra transportministeren.

En udtalelse som både MT Højgaard og Kim Andersen var rigtig tilfredse med.

»Nu skal Skanderborg Kommune op på beatet i denne her sag og være åben for forskellige finansielle modeller og måske endda have bygherre-ansvar for opførelsen af disse ramper. I de kommende uger må kommunen og Vejdirektoratet sammen kigge på de forskellige muligheder, og så håber jeg, at forligskredsen vil være positivt indstillet over for projektet,« lød det efterfølgende fra Kim Andersen.

Udover villigheden til at gå videre med sagen om de måske kommende motorvejsramper var transportministeren også positiv overfor MT Højgaards plan om at opføre en erhvervspark mellem motorvejen, Vestermosevej og Vrold, som skal skabe baggrund for op mod 2000 nye jobs.

»Jeg skal selvfølgelig understrege, at jeg kigger på trafikafviklingen, og hvilken betydning sådan et projekt vil have trafikmæssigt, men jeg må sige, at det er et projekt med perspektiver.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce