Annonce
Østjylland

Minister tager ramper med på Borgen

Torsdag kiggede ministeren forbi Vrold. Foto: Søren Sohn.

Transport-ministeren lovede, at forligskredsen ville kigge på ideen om at få sydvendte motorvejsramper ved Vrold.

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) var torsdag på besøg på Vroldvej ved motorvejsafkørsel 53 for at se på mulighederne for at få opført sydvendte motorvejsramper. Ministeren var inviteret af folketingsmedlem Kim Andersen (V), der også var med på turen sammen med repræsentanter fra blandt andet firmaet MT Højgaard, der planlægger at opføre en 43.500 kvadratmeter store erhvervspark i området.

Annonce

Og det stod klart efter besøget, at ministeren hverken ville eller kunne love, at ramperne vil blive opført, men han var parat til at tage det næste skridt for at sikre, at de kan blive en realitet.

»Lad os lave den aftale, at jeg sørger for, at ideen om at få sydvendte motorvejsramper ved Vroldvej kommer på forligskredsens bord, så den kommer til at indgå i de projektet, som vi skal kigge på, når vi mødes til september. Jeg vil sørge for, at nogle fra Vejdirektoratet kontakter Skanderborg Kommune, så vi kan begynde at beregne blandt andet, hvad det vil koste. Og jeg vil allerede nu råde kommunen til at kigge på, hvilke finansieringsmodeller de kan tilbyde,« lød det fra transportministeren.

En udtalelse som både MT Højgaard og Kim Andersen var rigtig tilfredse med.

»Nu skal Skanderborg Kommune op på beatet i denne her sag og være åben for forskellige finansielle modeller og måske endda have bygherre-ansvar for opførelsen af disse ramper. I de kommende uger må kommunen og Vejdirektoratet sammen kigge på de forskellige muligheder, og så håber jeg, at forligskredsen vil være positivt indstillet over for projektet,« lød det efterfølgende fra Kim Andersen.

Udover villigheden til at gå videre med sagen om de måske kommende motorvejsramper var transportministeren også positiv overfor MT Højgaards plan om at opføre en erhvervspark mellem motorvejen, Vestermosevej og Vrold, som skal skabe baggrund for op mod 2000 nye jobs.

»Jeg skal selvfølgelig understrege, at jeg kigger på trafikafviklingen, og hvilken betydning sådan et projekt vil have trafikmæssigt, men jeg må sige, at det er et projekt med perspektiver.«

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce