Annonce
Danmark

Minister udpeger nye medlemmer og formand for udsattes råd

Vibe Klarup erstatter Jann Sjursen, der forlod Rådet for Socialt Udsatte i november efter intern uenighed.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har udpeget Vibe Klarup som ny formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet og Rådet for Socialt Udsatte.

Vibe Klarup, der til daglig er direktør for organisationen Hjem til Alle Alliancen, afløser Jann Sjursen, der trådte tilbage i november på grund af intern uenighed i rådet.

Ud over ny formand har ministeren også udnævnt otte nye medlemmer, der skal være med til at styrke rådets stemme i debatten.

- Vi har for mange huller i vores velfærdssamfund i dag, som betyder, at vi stadig står med alt for mange udsatte, som ikke bliver hjulpet i tide og godt nok, siger Astrid Krag i en meddelelse.

- Samtidig har de udsatte en alt for svag stemme i vores offentlige debat. Det betyder noget for, hvordan vi forstår vores samfund, når de mest udsatte kommer til orde.

- Derfor har vi brug for et nyt og stærkt råd for socialt udsatte, der kan kaste lys over ulighed og udsathed i Danmark, og hvor de udsatte selv får en stærkere stemme.

Jann Sjursen valgte i november efter næsten ti år i spidsen for rådet at forlade posten på grund af intern uenighed.

Ved samme lejlighed valgte de resterende 11 medlemmer af rådet at stille deres mandat til rådighed.

Ifølge Ritzaus oplysninger var det blandt andet uenighed om, hvad rådet skulle mene om stigende cigaretpriser, der skabte splittelse. Også mere akademiske diskussioner om, hvad rådet kalder en prostitueret var årsag til ophedet debat.

Fremover vil rådet fokusere på, at bringe brugererfaringer mere i spil end tidligere.

Og den nye formand, Vibe Klarup, glæder sig over, at hun er sat i spidsen for arbejdet.

- Jeg er meget glad for udnævnelsen og ser frem til arbejdet i rådet. Bedre forhold for socialt udsatte har været centralt i det, jeg hidtil har arbejdet med, og det er helt centralt i mit nuværende arbejde for at finde løsninger på hjemløshed blandt unge i Hjem til Alle Alliancen, siger hun i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce