Annonce
Aarhus

Ministeren skal forklare nøl med kameraer i dødskryds: - Det kan kun gå for langsomt med at få dem op

Der bliver ofte kørt råddent i dødskrydset ved ringvejen, så det haster med at få sat kameraer op, der kan afsløre vanvidsbilisterne, mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup. Arkivfoto: Flemming Krogh
Hvorfor er rødkørselskameraerne i det såkaldte dødskryds sat på stand by, og hvad vil ministeren gøre for at sikre, at kameraerne hurtigst muligt kommer til at fungere? Sådan lyder et par spørgsmål fra Dansk Folkeparti til justitsminister Nick Hækkerup (S).

AARHUS: Arbejdet med at øge sikkerheden i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej - også kendt som dødskrydset - trækker ud.

To meningsløse trafikdrab på unge kvinder, der inden for de seneste år er blev dræbt af bilister, der kørte over for rødt, bunkevis af eksempler på vanvidskørsel i krydset og helt generel mangel på respekt for færdselsloven i det vestlige Aarhus, fik ellers politikerne på banen med krav om øget overvågning i vejkrydset.

Det endte op i en aftale om, at der skulle opsættes såkaldte rødkørselskameraer, som skal blitze de bilister, der kører over for rødt. Optimismen var da også stor sidste sommer, hvor borgmester Jakob Bundsgaard (S) efter en samtale med daværende transportminister Benny Engelbrecht (S) udtalte til Århus Stiftstidene, at lovgrundlaget kan komme på plads før sommerferien 2021, og at "kameraerne skal op så hurtigt som muligt".

Annonce

Rigspolitiet meddelte imidlertid i et svar til Århus Stiftstidende i slutningen af marts, at det formentlig ikke bliver på denne side af 2024, at kameraerne kommer op, da det både er et dyrt og vanskeligt projekt, og at man derfor ikke har tid til at prioritere det. Også TV2 Østjylland oplyste, at kameraerne i dødskryds var sat på standby.

Årsagen til udsættelsen er ifølge Rigspolitiet, at forsøget med rødkørselskameraer bygger på en ny og ikke tidligere afprøvet teknologi.

Der bliver kørt vanvittigt i området

I Dansk Folkeparti er man ikke glade for, at projektet trækker ud. Derfor beder partiets retsordfører, Peter Skaarup, nu justitsminister Nick Hækkerup (S) om at komme på banen.

Vanvidskørsel i det kryds har kostet to uskyldige unge kvinder livet. Vi skylder de pårørende til de dræbte at få de kameraer sat op, og det kan kun gå for langsomt

Peter Skaarup (DF), retsordfører

Retsordføreren beder ministeren redegøre for hvorfor rødkørselskameraerne i det såkaldte dødskryds ved Edwin Rahrs Vej og Åby Ringvej i Aarhus V er sat på standby på ubestemt tid?

Han beder samtidig ministeren redegøre for, hvad regeringen vil gøre for at sikre, at kameraerne hurtigst muligt fungerer samt oplyse, hvornår det senest sker.

- Vanvidskørsel i det kryds har kostet to uskyldige unge kvinder livet. Vi skylder de pårørende til de dræbte at få de kameraer sat op, og det kan kun gå for langsomt, siger Peter Skaarup.

Han påpeger, at han kender både krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej og området omkring det særdeles godt.

- Der bliver ofte kørt helt vanvittigt i området, og kameraerne vil hurtigt kunne afsløre lovovertræderne, siger han.

Annonce

Vanvidsbilister skal væk fra vejene

Peter Skaarup er godt klar over, at vanvidskørslen ikke bare stopper, fordi der kommer kameraer op i dødskrydset.

- Men det vil resulterer i et fald i antallet af vanvidsbilister. Videoovervågning er god som dokumentation og kan med rettens hjælp i hvert fald for en tid fjerne vanvidsbilisten fra vejene, siger retsordføreren, der kalder det for løftebrud, at opsætningen af rødkørselskameraerne er sat på stand by.

- Regeringen lovede i valgkampen en hård retspolitik. Nu er det tid til, at den leverer på det løfte.

Udover krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej er der også planer om rødkørselskameraer i krydset Skanderborgvej/Ravnsbjergvej.

Århus Stiftstidende var tidligere et smut forbi det kryds og kunne dokumentere, at der også bliver kørt helt til grænsen og også et stykke over den derude.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce