Annonce
Østjylland

Ministre på lynvisit i Sundparken: Horsens er inspiration

Borgmester Peter Sørensen (S) var vært, da ligestillingsminister Eva Kjer Hansen og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøgte Sundparken i Horsens. Foto: Morten Pape

Minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Eva Kjer Hansen (V), og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) var mandag på besøg i Sundparken for at snakke ligestilling og beskæftigelse. Især indsatsen for de unge optog beskæftigelsesministeren.

Horsens: 35 minutter, to ministre og en elleve mand høj modtagelseskomité bestående af blandt andre borgmester Peter Sørensen (S), et par af kommunens direktører og en lang række repræsentanter for kommunens samarbejde omkring Sundparken-planen.

Det var scenen i aktivitetshuset, da minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Eva Kjer Hansen (V), og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mandag formiddag var på besøg i Sundparken.

Temaet for besøget var beskæftigelse for kvinder i udsatte boligområder og sammenhængen med negativ social kontrol - og selvfølgelig kommunens udviklingsplan for Sundparken.

Men begge ministre var forsinkede, og med en i forvejen stram tidsplan rakte besøgets 35 minutter ikke til, at kommunen kunne nå at vende punktet med udviklingsplanen.

Annonce

Vi kan lade os inspirere af Horsens og udbrede tanken om fritidsjobbet, som er en god lejlighed til at komme ud og møde andre.

Beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V)
Repræsentanter fra kommunens taskforce, som står bag udviklingplanen for Sundparken, samt direktører fra kommunen var mødt op for at tale beskæftigelse med ligestillingsminister Eva Kjer Hansen og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, som mandag besøgte Sundparken i Horsens. Foto: Morten Pape

Interessant med fritidsjob

I stedet blev der drøftet job-bus og indsatsen for at få de unge interesserede i et såkaldt lommepengejob, og efter mødet var beskæftigelsesministeren da heller ikke meget for at kommentere på kommunens ghettoplan.

- Jeg ved kun, hvad jeg har læst i Horsens Folkeblad, og det er boligministeren og ikke mig, der skal tage stilling til planen, lød det fra ministeren, som til gengæld var helt anderledes interesseret i kommunens fremstød for at motivere de unge i Sundparken til at få et job.

- Jeg vil godt interessere mig lidt mere for fritidsjob. Og jeg er glad for at høre om interessen og det store beskæftigelsesfokus, der er her. Det er nøglen til at få flere kvinder ind på arbejdsmarkedet, og det gør også noget ved beboersammensætningen. Man bevæger sig fremad, og det skyldes en lokal indsats lød, de rosende ord fra ministeren.

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen var mandag på besøg i Sundparken i Horsens. Foto: Morten Pape

Horsens er inspiration

Noget af det, som bl.a. blev præsenteret på dagens møde, var initiativet i Sundparken, hvor de unge drenge for småbeløb hjælper pedellen med forfaldende arbejde. Og på vej ud i ministerbilen fik Troels Lund Poulsen lige bedt om alt materiale vedrørende kommunens indsats for at få de unge i job. For ifølge ham er Horsens særlig dygtig til lige netop det.

- Jeg er optaget af at sigte hen imod, hvad der er normalt, herunder også beskæftigelse, som er helt afgørende. Der er gode eksempler med fritidsjob herude, og det er en god kode til at knække arbejdsløshed, sagde han og understregede:

- Vi kan lade os inspirere af Horsens og udbrede tanken om fritidsjobbet, som er en god lejlighed til at komme ud og møde andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce