Annonce
Debat

Mink: Gem genmaterialet til fremtiden

"Det skaber ikke alene lokale, men også globale problemer for Danmark og forøger i tusindtal de tragedier, der allerede er i gang overfor nordjyderne og ikke mindst minkproducenterne", skriver Peer Otto Nielsen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

DEBAT: Aflivning af Danmarks minkbestand, der er verdenskendt og anerkendt som det mest sublime pelsværk i mink, er sat i værk efter regeringens beslutning fredag 6. november.

Avlsdyr går med i det nedslag, der sker i samtlige besætninger uden mulighed for ejerne for at videreføre et livsværk og erhverv, der er en tilværelse, et dagligt 24/7-arbejde, men ikke mindst en hjertesag.

Nedfrysning af genmateriale – sæd og æg – skulle være en mulighed, der givetvis ikke er tænkt ind i den destruktionsadfærd, vi her er vidne til.

Annonce


I denne udbasunerede situation har vi påkaldt os verdens opmærksomhed og endog fået en rosende bemærkning fra WHO. Men lyder ordsproget ikke "Tak døde smedens kat af"?


Og hvem er ophavsmand/-kvinde til en betegnelse af virusmutationen som en trussel mod verdenssundheden, som vaccine vil ikke virke imod, og betegne Danmark/Nordjylland som et nyt Wuhan?

Det skaber ikke alene lokale, men også globale problemer for Danmark og forøger i tusindtal de tragedier, der allerede er i gang overfor nordjyderne og ikke mindst minkproducenterne. Der er kundgjort i Danmarks Radio, at fem lande har en tilsvarende virusmutation, som øjensynlig ikke der har været anledning til det store virak.

At bekæmpe på lokalt/nationalt plan er at foretrække og begrænse smittespredning og så vise resultater af den vej. I denne udbasunerede situation har vi påkaldt os verdens opmærksomhed og endog fået en rosende bemærkning fra WHO. Men lyder ordsproget ikke "Tak døde smedens kat af"?

Danmark og dansk erhverv og ikke mindst enkeltpersoner og familier lider død heraf. Vi kan frygte det værste, men håbe det bedste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce