Annonce
Debat

Minksagen med versefødder: For Mett' at rette Mogens

"Mett' har mod loven sig klart forbrudt, og som chef må det være slut. Men af lov det ej er forbudt, at det i stedet er for en anden slut. Mogens viste som mand ikke mod og stod ikke hendes "ja" imod. Og lod uden consencus loven flytte og hendes svage "ja" udnytte", digter Hans Dalsager. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DEBAT: Minksagen frit efter Johann Herman Wessel.

Det var et lidet land. I landet var Mette chef. Hun sig fjender fik, (dem kan man altid få). Og hun ej stilling tog. Må man spise mink? Må man spise gris? Skal rødder være kød for statens folk? Til uheld for Mett' de mødes i ting.

Efter mange skældsord, hidsig snak, ta'r Mett' en grum beslut' og be'r politi og hær slå alle mink, så de ej ser dag (og ej heller siden har set den).

Omend hun var et problem færre, var grundlov ej tilfreds desværre.


Morale: Beredt til svig altid vær, det kommer, når du mindst det tænker nær.


Af loven det klart fremgå, at Mette og må gå. Mange gode borgere bønfaldt dommeren
"Det er for grusomt at bøde, og det opvækker ej de døde". "Velviseste, vi véd, at De på landets vel altid ser. Vi aldrig igen får en så duelig chef her". "Vi har en ung minister, hvor vi ikke meget mister, om han i Mettes sted ud lister". "Mænd var chef så længe vi mindes, så anden kvinde må først findes". "Det også var en mand, der den løsning fand'".

Dommeren sagde så til alle mand: "Gode folk, jeg skal gøre hvad jeg kan". Han i bladrer i sin lov omhyggeligt. Men finder intet dér for sig, hvorved det forbuden er for Mett' at rette Mogens. Han sin beslutning tager og afsiger denne dom: Mett' har mod loven sig klart forbrudt, og som chef må det være slut. Men af lov det ej er forbudt, at det i stedet er for en anden slut.

Mogens viste som mand ikke mod og stod ikke hendes "ja" imod. Og lod uden consencus loven flytte og hendes svage "ja" udnytte.

Og i lovens 50 procents-regel stå, at retten må formå at jævne forskel mellem mænd og kvinder, så forskel i chefstillinger forsvinder. Thi kendes for ret: "Den yngste minister skal undgælde for de skete mord med sit ministerliv". Den stakkels minister græd, da de sendte ham ud.

Morale: Beredt til svig altid vær, det kommer, når du mindst det tænker nær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Annonce