Annonce
Aarhus

Misbrugt som muldyr: Sagde nej tak til 200 kr.

Politiet har mistanke om, at en 18-årig mand blev tvunget til at stille sin konto til rådighed, så "beskidte" penge kunne blive til "hvide" kontanter. Et såkaldt muldyr. Foto: Katrine Becher Damkjær
Mand tvang 18-årig til at stille sin konto til rådighed, så han kunne overføre penge og hæve dem i kontanter. Pengene er formentlig illegale.

AARHUS: - Giv mig lige dit kontonummer. Så overfører jeg nogle penge. Bagefter finder vi en kontantautomat, og der hæver vi dem som kontanter.

Dette tilbud- skråstreg - ordre fik en 18-årig mand kl. 01.00 natten til torsdag. Han var på vej hjem fra en bytur, da han ved Skt. Clemens Torv blev kontaktet af en mand, han aldrig havde set før.

Manden var i selskab med fire andre, da han bad om den 18-åriges kontonummer.

Den unge mand ville først ikke være med, men så greb den fremmede mand fat i hans krave og sagde, at det skulle han.

Den 18-årige følte sig truet af de fem mænd, der nu stod meget tæt på ham. Derfor gik han med til at hjælpe manden.

Da pengene var hævet, stak manden den 18-årige 200 kr. som tak for hjælpen. Men den 18-årige ville ikke have pengene, så han gik til politiet og afleverede dem.

Politiet har mistanke om, at den 18-årige er blevet misbrugt som såkaldt muldyr - betegnelsen for en person, der stiller sin konto til rådighed for overførsler af illegalt erhvervede penge, hvilket er ulovligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce