Annonce
Aarhus

Misbrugt som muldyr: Sagde nej tak til 200 kr.

Politiet har mistanke om, at en 18-årig mand blev tvunget til at stille sin konto til rådighed, så "beskidte" penge kunne blive til "hvide" kontanter. Et såkaldt muldyr. Foto: Katrine Becher Damkjær
Mand tvang 18-årig til at stille sin konto til rådighed, så han kunne overføre penge og hæve dem i kontanter. Pengene er formentlig illegale.

AARHUS: - Giv mig lige dit kontonummer. Så overfører jeg nogle penge. Bagefter finder vi en kontantautomat, og der hæver vi dem som kontanter.

Dette tilbud- skråstreg - ordre fik en 18-årig mand kl. 01.00 natten til torsdag. Han var på vej hjem fra en bytur, da han ved Skt. Clemens Torv blev kontaktet af en mand, han aldrig havde set før.

Manden var i selskab med fire andre, da han bad om den 18-åriges kontonummer.

Den unge mand ville først ikke være med, men så greb den fremmede mand fat i hans krave og sagde, at det skulle han.

Den 18-årige følte sig truet af de fem mænd, der nu stod meget tæt på ham. Derfor gik han med til at hjælpe manden.

Da pengene var hævet, stak manden den 18-årige 200 kr. som tak for hjælpen. Men den 18-årige ville ikke have pengene, så han gik til politiet og afleverede dem.

Politiet har mistanke om, at den 18-årige er blevet misbrugt som såkaldt muldyr - betegnelsen for en person, der stiller sin konto til rådighed for overførsler af illegalt erhvervede penge, hvilket er ulovligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce