Annonce
112

Evakuering i Aarhus Lufthavn: Nu kan passagerer slippe ud

140 passagerer blev evakueret og bomberyddere blev kaldt til Aarhus Lufthavn i Tirstrup, da man fandt en mistænkelig genstand.

TIRSTRUP: 140 mennesker er tirsdag eftermiddag evakueret fra Aarhus Lufthavn. Men kl. 18.55 har de fået lov til at forlade det område, de har opholdt sig i i flere timer.

Det oplyser Østjyllands Politi via Twitter.

Aarhus Lufthaven har været afspærret siden cirka 15.20 efter at man fandt en mistænkelig genstand inde i lufthavnen.

Bomberyddere fra Hærens Ingeniørtropper i Skive blev tilkaldt til lufthavnen.

- Vi har tilkaldt eksperter, som skal undersøge genstanden nærmere. Vi bruger den tid, der skal til, og har afspærret, så længe det er nødvendigt. Vi kan p.t ikke sige noget om en tidshorisont, fortalte Østjyllands Politi tidligere på dagen.

Der har i flere timer ikke været flyafgange eller landinger i Aarhus Lufthavn på grund af afspærringen.

Kl. 18.25:

Aarhus Lufthavn har orienteret om situationen via Twitter men først kl. 18.25 har man også valgt at informere på sin hjemmeside om at alle flyafgange og -ankomster fortsat er aflyste. "Information følger, kontakt dit flyselskab for spørgsmål om specifikke flyafgange", skriver Aarhus Airport i den helt usædvanlige situation.

Annonce

Fly på landingsbanen

Ifølge Østjyllands Politi blev 140 mennesker evakueret til en bygning tæt på lufthavnen.

Samtidig stod et enkelt fly i godt to timer med 70 passagerer på landingsbanen og afventede nærmere.

Seneste ankomst i lufthavnen var rutenummer SK1257 fra København, der landede kl. 15.23, skriver nyhedsitet check-in.dk.

17.50: Fly lettede mod Kastrup

Kl. 17.50:

Ifølge en opdatering fra Østjyllands Politi kl. 17.50 arbejdede de fortsat på stedet, og kunne stadig ikke melde noget om tidshorisonten.

Flyet ved lufthavnen, der har stået og ventet et par timer med 70 passagerer, blev bugseret længere væk, hvorefter passagererne kunne sættes af. Derefter er flyet returneret til Kastrup, meddeler politiet.

Fortvivlet passager

kl. 18.15:

Ifølge et tweet fra en passagerer, der er strandet i en lufthavnsbus, breder frustrationen sig.

"Hej, jeg er i en bus tæt på Aarhus Lufthavn. Jeg skal med et fly til København-München om få minutter, men jeg har fået en besked om at flyet er ombooket til kl. 06 i morgen tidlig. Flot timing! Men kan vi ikke komme tættere på lufthavnen for at finde en overnatning? Der er et barn med os," skriver en fortvivlet passager på engelsk.

Aarhus Lufthavn beklager situationen i et tweet (på engelsk), hvor der bl.a. står:

"For yderligere information om specifikke fly og ankomster og afgange eller ændringer af Deres rejse vær venlig at kontakte flyselskabet. Vi undskylder for enhver ulejlighed med Deres rejse i dag".

Kl. 18.56: Lufthavn lukker folk ud

Kl. 18.56:

Ifølge Østjyllands Politi kan de evakuerede passagerer nu forlade den bygning, de var blevet evakueret til, og dermed lufthavnen.

Artiklen opdateres...

Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Østjyderne taber på regeringens manglende ambitioner for infrastrukturen

Trængselsproblemerne på det østjyske vejnet er til at tage og føle på. For østjyderne betyder det, at køkørsel dagligt frarøver dem tid, som kunne have brugt meget bedre med familien eller på arbejdet. For de østjyske virksomheder skader trængselsproblemerne mulighederne for at skabe vækst – tid er, som bekendt, penge. Det er med andre ord en fuldstændig uholdbar situation. Både for østjyderne og de østjyske virksomheder, men også for samfundet i sin helhed, fordi vi går glip af vækst og arbejdspladser. Køkørslen koster nemlig et samfundsøkonomisk tab på over 20 milliarder kroner om året. Penge, der kunne have været brugt til vores fælles velfærd og på en fortsat ambitiøs grøn omstilling. Der er behov for en ambitiøs infrastrukturplan, som kan sætte ind, der hvor trængselsproblemerne er størst. Et behov, som altid har haft høj prioritet i Venstre. Sidste år var vi med til at lande en ambitiøs infrastrukturaftale, og i Østjylland bragte aftalen gode nyheder. For med planen skulle E45 udvides både på strækningen mellem Aarhus S og Aarhus N med anlægsstart allerede i 2021 og på strækningen mellem Vejle og Skanderborg S med anlægsstart i 2023. Dertil kom kapacitetsforbedringer på rute 26 og udbygning af rute 15 og en enighed blandt aftaleparterne om at prioritere en fortsat udbygning af E45 fra Aarhus og op mod Randers i en kommende flerårig plan. Samlet set et løft af infrastrukturen i Østjylland på 6,3 milliarder kroner. Ja, faktisk kunne vi næsten ikke få armene ned. Men lykken var kortvarig. Under valgkampen måtte man forstå på Socialdemokratiet, at også de havde store ambitioner om at investere i infrastrukturen. Der var nærmest ingen grænser for, hvor mange vejprojekter, som skulle igangsættes, og det kunne kun gå for langsomt. Derfor må det også undre de østjyske vælgere, at regeringen - med transportminister Benny Engelbrecht i spidsen - i sommer besluttede at skrotte den infrastrukturaftale, som den tidligere regering forhandlede på plads. Man fandt fra regeringens side, at der var behov for at starte helt forfra med et såkaldt blankt kanvas. Og blankt er det til stadighed. Nu er der gået et halvt år, og der er endnu ikke indkaldt til forhandlinger. Transportministeren vil end ikke sætte noget konkret tidsperspektiv for, hvornår forhandlinger skal gå i gang. I værste fald skal vi helt frem i 2022. Det er dybt problematisk, at regeringen hænger i bremsen. Der er store infrastrukturelle udfordringer nu og her, og der er behov for investeringer nu. Vi kan ikke vente til 2021, 2022 eller senere. Så kære regering, lad os nu komme i gang med forhandlingerne, så vi kan få de nødvendige investeringer på plads.

Aarhus

Ransagning af bil førte politiet til skunklaboratorium: 100 ulovlige planter beslaglagt

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Aarhus

Elever på nedskæringstruet gymnasium strejker: Vi håber, at de kan se, at det er forkert

Annonce