Annonce
Udland

Mistanke om virus stoppede togtrafik mellem Østrig og Italien

Leonhard Foeger/Reuters
Mistanke om at to tyske passagerer kunne være smittet med coronavirus holdt et tog tilbage ved Brenner-passet.

Togtrafikken mellem Østrig og Italien bliver genoptaget, efter at to passagerer er blevet testet negative for coronavirus.

Annonce

Det oplyser de østrigske myndigheder sent søndag aften.

- Toget vil køre videre meget snart, udtaler Østrigs indenrigsminister, Karl Nehammer, i en erklæring.

Tidligere på aftenen stoppede de østrigske myndigheder et italiensk tog ved Brenner-passet, fordi myndighederne mistænkte, at to tyske passagerer kunne være smittet med coronavirus.

Indstillingen af togtrafikken betød, at omkring 500 passagerer var strandet ved Brenner-passet, der forbinder Italien og Tyskland via Østrig, i flere timer.

- I aften blev et tog på vej fra Venedig til München stoppet på den østrigske grænse, hed det.

Samtidig oplyste de østrigske jernbaner (ÖBB), at al togtrafik til og fra Italien var suspenderet.

Italien bekræftede lidt tidligere søndag aften, at tre borgere er døde af sygdommen Covid-19, der stammer fra Kina. Over 150 personer i Italien er smittet.

Toget med de to tyske passagerer, som man mistænkte var smittet med virusset, var kørt fra Venedig og skulle have været til den tyske by München.

Inden toget nåede frem til grænseovergangen ved Brenner-passet, havde Italiens jernbaneselskab oplyst ÖBB om, at der muligvis var to smittede om bord.

Videre oplyste det italienske jernbaneselskab, at de to tyske borgere allerede var blevet isoleret i en bestemt sektion af toget.

En talsmand for de østrigske jernbaner oplyste tidligere søndag aften, at de to tyskere i første omgang nægtede at stige af toget.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Bundsgaard om gradvis åbning af skoler og institutioner: Det bliver godt for både voksne og børn

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce