Annonce
Aarhus

Mistanke om fusk hos konkursramt auktionshus

Kreditorerne står i kø for at få penge ud af konkursboet efter York-Auktion. I spidsen for auktionshuset stod Ole Mortensen, der er kendt fra DR-programmet Under Hammeren. Arkivfoto.

Flere sære ting skal undersøges, efter York-Auktion gik konkurs. Det forklarer Per Buttenschøn, der er kurator for boet.

EGÅ: Ualmindeligt mange mennesker har penge til gode hos den konkursramte York-Auktion. Samtidig er der mistanke om uregelmæssigheder i selskabet.

Det oplyser advokat Per Buttenschøn, der er kurator for det konkursramte auktionshus.

- Vi er ved at undersøge, hvad der er sket op til konkursen, for et eller andet er der sket, siger han.

Annonce
York-Auktion havde afdelinger både på Sjælland, på Fyn og i Egå. Troels Nielsen fra Ringe er en blandt mange kreditorer, som mener, at York-Auktion skylder ham penge. Foto: René Johansen

Både små og store pengebeløb

York-Auktion, der har afdelinger i både Egå, Ringe og Nyrup, er under heftig beskydning fra både private og firmaer, der har eller har haft penge i klemme. De kreditorer, som endnu ikke har fået deres penge, skal melde det til kuratoren, der afvikler konkursboet.

Og der er rigtig mange, der har udestående med direktør og auktionarius Ole Mortensen og York-Auktion. Det forklarer kuratoren.

- Jeg får rigtig mange henvendelser fra folk, der har penge til gode. Også betydeligt flere end sædvanligt i konkursboer, siger Per Buttenschøn.

Det drejer sig om både små og store pengebeløb.

- Der er nogle, der har flere hundrede tusinde kroner til gode. Det er typisk professionelle parter, der har haft et egentligt samarbejde, mens der er nogle privatpersoner, der har så små beløb som 500 kroner til gode.

- Der er ikke nogle aktiver i konkursboet, og det er meget specielt. Der er simpelthen ingenting.

Advokat Per Buttenshøn, kurator i konkursboet York-Auktioner.

En af kreditorerne er Jan Jensen. Han tør ikke håbe på, at han nogensinde ser de penge, han har til gode.

To gange med kort mellemrum har han fået York-Auktion i Egå til at sælge sine ting. Blandt andet blev et parti cykelkurve og 50 computere uden harddisk, som Jan Jensen havde købt på en anden auktion, sat under hammeren.

- Tingene blev solgt. Jeg fik bare aldrig nogle penge for dem, siger Jan Jensen, der bor i Aalborg.

Jan Jensen solgte sine ting sidst i 2016. Da han i februar 2017 stadig ikke havde fået sine penge - cirka 3000 kroner - tog han utraditionelle midler i brug.

- Jeg købte varer for 3.000 kroner på en ny auktion i Egå. Meningen var så, at jeg ville hente varerne uden at betale for dem for på den måde at få mine penge. Men for det første var en af varerne slet ikke til stede. Og de øvrige ville bestyreren af auktionshuset ikke lade mig drage af sted med uden betaling, så jeg forlod Egå med uforrettet sag, siger Jan Jensen, der på trustpilot.dk hælder en ordentlig skidtspand ud over det konkursramte auktionshus Ole Mortensen.

Stiftede to nye selskaber

Det konkursramte auktionshus, der er kendt fra DR-programmet Under Hammeren, blev begæret konkurs 1. marts og blev 8. marts erklæret konkurs af Skifteretten i Næstved. Men kort før konkursen stiftede Ole Mortensen nye selskaber, og det er værd at kigge på, mener Per Buttenschøn.

- Den ultimative ejer, Ole Mortensen, stiftede to nye selskaber med samme formål - at drive auktion - og sådan noget påkalder sig opmærksomhed i en sag som denne, siger Per Buttenshøn, der nu er ved at undersøge, om der er flyttet aktiver fra det konkursramte selskab til de nystiftede selskaber.

Der er nemlig en ting, der undrer ham.

- Der er ikke nogle aktiver i konkursboet, og det er meget specielt. Der er simpelthen ingenting. Vi skal have fundet de ting, der tilhører konkursboet, så de kan gå til betaling til kreditorerne, forklarer han.

Han skal se på alle transaktioner, der har været op til konkursen for at sikre, at der ikke er skubbet noget fra det gamle selskab over til det nye, så kreditorerne i York-Auktion ikke bliver snydt.

Beskikket af justitsministeriet

Noget andet, som Per Buttenshøn skal kaste et blik på, er, at Ole Mortensen er autoriseret auktionsleder. Og den beskikkelse får man af Justitsministeriet.

- Det står i reglerne, at Justitsministeriet kan tilbagekalde en beskikkelse som auktionsleder. Jeg er ikke så langt endnu, men det er også noget, vi skal se på, siger Per Buttenschøn og forklarer, at man bliver beskikket af Justitsministeriet, fordi det er vigtigt, at der er tillid til de folk, der varetager den slags erhverv.

- Når man render ind i en sag som denne, så er der måske grund til at tage beskikkelsen op til overvejelse igen og gøre justitsministeriet opmærksom på de nye forhold, siger Per Buttenschøn.

Stiften har forsøgt at få en kommentar fra Ole Mortensen, men det har ikke været muligt. Kreditorer kan henvende sig til kuratoren med deres krav ved at skrive en mail til anmeldelse-aarhus@delacour.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-hollænder klar til at gribe chancen: Jeg ønsker at give noget tilbage til klubben

Annonce