Annonce
Aarhus

Mistanke om skadedyr: Lidl-butik i Risskov lukket

Dette skilt møder kunderne ved Lidl i Risskov. Foto: Steffen Petersen
Lidl i Risskov var søndag eftermiddag nødt til at lukke butikken ned på grund af mistanke om skadedyr.

AARHUS: "Midlertidig lukket".

Sådan står der på et skilt i vinduet hos Lidl i Risskov på Ravnsøvej.

Den tyske discount-butik har efter mistanke om skadedyr været nødt til at lukke ned, mens man finder ud af, om det er sikkert for kunderne at handle igen.

"For at kunne garantere din fødevaresikkerhed har vi valgt at lukke butikken midlertidigt efter mistanke om skadedyr," skriver butikken i Risskov og henviser i stedet til butikken i Hasle.

Lukningen sker på butikkens eget initiativ, og fordi man vil være på den helt sikre side, forklarer kommunikationschef i Lidl, Morten Vestberg.

- Det er korrekt, at vi søndag selv lukkede butikken efter en mistanke. Det er noget, vi altid gør forebyggende. Derfor er der et eksternt eksperthold ude og holde butikken under observation, siger han.

- Det er altid trist, når vi må lukke en butik ned, og vi beklager, hvis vi skuffer nogle kunder, men det er for at være på den sikre side, siger Morten Vestberg, som understreger, at Lidl i Risskov er en Elite Smiley-butik.

Fødevarestyrelsen er også blevet underettet om mistanken.

Man åbner igen, når det eksterne hold igen kan frikende butikken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce