Annonce
Aarhus

Mistanke om underslæb: Direktør for boligselskab anmeldt til politiet

Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligselskaber har anmeldt direktøren for Østjysk Bolig til politiet med mistanke om underslæb og bedt bestyrelsen indlede en afskedigelse. Østjysk Bolig står blandt andet for de almene boliger i Bispehavn i Aarhus V. Foto: Michael Svenningsen
Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligselskaber mener, at direktøren for Østjysk Bolig kan have brugt boligselskabets penge til private formål.

Opdateret...

AARHUS: Private indkøb på beboernes regning for mere end 370.000 kroner. Sådan lyder Aarhus Kommunes mistanke mod direktøren for Østjysk Bolig.

Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligselskaber mener, at direktøren, der har siddet på posten siden 1997, kan have brugt boligselskabets penge til private formål.

Annonce

Derfor har tilsynet anmeldt direktøren for Østjysk Bolig til politiet med mistanke om underslæb og bedt bestyrelsen indlede en afskedigelse.

Det meddeler Aarhus Kommune.

Herudover har tilsynet meddelt bestyrelsen, at tilsynet påtænker at indsætte en midlertidig forretningsfører med henblik på at få afdækket, om der er yderligere misbrug af boligforeningens penge.

Østjysk Bolig er nu meddelt en høringsfrist frem til 19. oktober.

Anonym henvendelse

I juni modtog Aarhus Kommune en anonym henvendelse om en række kritisable forhold i boligforeningen.

Henvendelsen fik Teknik og Miljø, der er tilsynsmyndighed for boligforeningerne, til at anmode Østjysk Bolig at redegøre for, om beskyldningerne om uretmæssigt afholdte private udgifter var korrekte.


Fra tilsynets side ser vi meget alvorligt på sagerne

Bente Lykke Sørensen, forvaltningschef Teknik og Miljø


Østjysk Bolig har udarbejdet en rapport herom sammen med selskabets revisionsfirma og advokat. Den interne revisionsrapport viser, at direktøren kan have modtaget private ydelser, som samlet løber op i mere end 370.000 kroner.

Samtidig har revisionen undersøgt mistænkelige regnskabsmæssige forhold, som det ikke er lykkedes at komme til bunds i uden at udvide undersøgelsens omfang.

- Fra tilsynets side ser vi meget alvorligt på sagerne. Boligforeningerne forvalter både beboernes midler og ikke ubetydelige offentlige tilskud. Derfor er det vigtigt, at vi kan have fuld tillid til ledelsen. Efter mødet med bestyrelsesformanden i dag (fredag, red.)  håber jeg, at vi kan sætte gang i tiltag, som gør det muligt for tilsynet og bestyrelsen i samarbejde at komme til bunds i sagen, og finde en god fremadrettet løsning for boligorganisationen, siger Bente Lykke Sørensen, forvaltningschef i Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Tilsynet har overgivet fundet af uregelmæssigheder til Østjyllands Politi, der nu vil efterforske sagen og træffe beslutning om, hvad der videre skal ske.

Inden Aarhus Kommune fik forelagt resultatet af den interne undersøgelse af de forhold, som whistlebloweren har peget på, har direktøren tilbagebetalt nogle af de afholdte udgifter.

Annonce

Rystet rådmand

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), er rystet over sagen.

- Hele vores almene boligsektor skal bygge på tilliden til, at boligforeningerne bliver drevet med en meget høj grad af offentlighed. Det er en sektor, som skal skabe gode og billigere boliger til mange. Det er en sektor, som nyder nogle ret omfattende privilegier i forhold til offentlige støttekroner og retten til at bygge boliger de mest attraktive steder i byen. Så jeg har ingen tolerance, over for misbrug af boligselskabernes penge. Dette er en påmindelse til bestyrelserne i boligselskaberne om, at de har en vigtig opgave i at sikre, at tingene går ordentligt for sig, siger Bünyamin Simsek i pressemeddelelsen.

Annonce

Direktør afskediget

Organisationsbestyrelsen for Østjysk Bolig meddelte fredag sidst på eftermiddagen, at man  som en konsekvens af tilsynets udmelding, har afskediget direktøren for selskabet med virkning fra dags dato. Direktøren er allerede er fratrådt.

Organisationsbestyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at man er dybt rystet ovenpå dagens udmelding fra Aarhus Kommune.

- Østjysk Bolig og organisationsbestyrelsen vil selvfølgelig samarbejde med tilsynet og den mulige midlertidige forretningsfører om at opklare sagen til bunds, og med henblik på at sikre Østjysk Bolig og dens beboere en god og tryg fremtid, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Østjysk Bolig indgik i april 2019 en aftale med Aarhus Kommune om en ti-årig byfornyelsesplan i Bispehaven, hvor tre af de høje almennyttige boligblokke skal rives ned for at gøre plads til 530 private boliger. Manøvren skulle gerne få Bispehaven af den såkaldte ghettoliste.

Det er også Østjysk Bolig som skal bygge 350 boliger på grunden ved den gamle Journalisthøjskole i Skejby.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Chokaften på Ceres Park: AGF er ude af europæisk fodbold

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Aarhus

Multihandicappet dreng fra Aarhus er død med coronavirus

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Gislason fylder 60 år: Han er bagmand i dansk film gennem årtier

Erhverv

Aarhus Airport åbner ny rute: Godt nyt til mode- og fodboldfans

Aarhus

Rotter kravler ind i automatiske toiletter: Det er derfor, nogle af dem er i stykker

Sport

Kære læser, i nat får vi måske en århusiansk guldmedalje: Her er overblikket over OL-døgnet

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Aarhus

Øl til nydelse, øl til deling og øl til mad: Aarhus Bryghus er det største i byen

Annonce