Annonce
Østjylland

Mistede balancen: Ung mand faldt 25 meter ned ad skrænt ved Himmelbjerget

En ung mand faldt tirsdag aften ned ad en skrænt, da han gik tur på Himmelbjerget. Heldigvis havde han sin mobiltelefon med og kunne ringe 112 og guide redningsfolk til det rette sted, så han kunne blive hjulpet op. Arkivfoto: Flemming Krogh
Den unge mand klagede over smerter i hoften og blev derfor fragtet til Skadestuen. Han har det efter omstændighederne godt.

Skanderborg: En ung mand faldt tirsdag aften ved 19-tiden ned ad en skrænt, da han var ude at gå en tur ved Himmelbjerget.

Han gik på stisystemerne cirka 75 meter fra tårnet på Himmelbjerget, da han mistede fodfæste og faldt ned. Det fortæller indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen Søren Møller.

- Han mistede balancen og faldt 25 meter ned ad skrænten. Han var så heldig at have sin mobiltelefon med sig, så han kunne ringe 112 og guide os det rigtige sted hen, efter han var faldet, fortæller Søren Møller.

Den unge mand var ifølge indsatslederen alene, og Østjyllands Brandvæsen kom ham til undsætning med specialudstyr.

- Vi har noget specielt højderednings materiel, vi kunne fire ned ad skrænten, så vi kunne få ham transporteret op ad skrænten igen, siger Søren Møller.

Brandvæsenet fik meldingen om episoden klokken 19.14 tirsdag aften. Cirka en time senere var den unge mand blevet hjulpet op ad skrænten og kørt med ambulancen fra Himmelbjerget til skadestuen.

- Han klagede over smerter i hoften og lidt i ryggen, så han bliver kørt på skadestuen netop nu, fortalte indsatsleder Søren Møller til avisen klokken 20.15.

Den unge mand har det efter omstændighederne godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce