Annonce
Aarhus

Mit hjerte ligger på Ceres Park: Astrid er Belgiens største AGF-fan

Astrid Portugaels er leder af et bettingfirma i Belgien, men følger AGF tæt i både tv og på nettet. Privatfoto

Siden 2004 har belgiske Astrid Portugaels holdt med de hvide fra Fredensvang. Og det har hun ingen planer om at holde op med.

AARHUS: Det er ret almindeligt for danske fodboldfans også at holde med et hold i udlandet. Nogle holder måske med Manchester United, Real Madrid eller Juventus - for undertegnede er det Tottenham Hotspur. Men det er alligevel ikke så tit, at vi hører om udlændinge, der følger de danske hold tæt. Det er ikke desto mindre tilfældet med belgiske Astrid Portugaels, som er stor AGF-fan.

- Jeg har været fodboldfan, siden jeg var barn. På et tidspunkt var jeg på udveksling i Aarhus, hvor jeg mødte en dreng, Thomas, der var stor AGF-fan og kunne sangene. Så begyndte jeg at lave research på AGF og har holdt med dem siden 2004, fortæller hun.

Som de, der har holdt med AGF i samme periode, ved, så er det mildest talt gået op og ned for AGF siden 2004. Noget, der kan gøre livet som fan til lidt af en udfordring. Det påvirker dog ikke fanen fra Belgien.

- Jeg har holdt med AGF i både medgang og modgang, for jeg mener, at hvis man elsker nogen, så elsker man dem for både deres gode og mindre gode sider. Selvfølgelig var jeg ked af de tre nedrykninger, men jeg vidste også, at fansene ville holde fast og at klubben ville lære af det, siger Astrid Portugaels.

Annonce
Her "i selskab" med det store idol - Dino Mikanovic. Privatfotos

Ingen kan erstatte Dino

Følger man med på hashtagget #ultratwitteragf på Twitter, så er man sikkert også stødt på Astrid Portugaels' navn og ikke mindst hendes forkærlighed for AGF's kroatiske højre back, Dino Mikanovic.

Netop Mikanovic har det sidste stykke tid været rygtet væk fra klubben, og han bliver svær at erstatte, mener hun. Selvom livet i AGF - og Belgien selvfølgelig går videre.

- Jeg opdagede Dino, da han spillede i Hajduk Split, og han er en god og ydmyg fyr. Det er blandt andet ham, der hjulpet mig med at skaffe mine første AGF-ting, for eksempel har han sendt mig en spillertrøje og en pullover. Jeg ved ikke, hvor han tager hen efter AGF, men det kommer til at gøre ondt at se ham spille i andre farver. Munksgaard kommer selvfølgelig til at erstatte ham på banen, men ingen kan erstatte Dino, siger hun, og understreger at selvom den lille kroat er hendes yndlings AGF'er lige nu, så er det hele holdet, hun holder med. Og når det handler om all-time favoritspillere, så er der især en, der stikker ud:

- Det er Morten 'Duncan' Rasmussen. Han var min yndlingsangriber, da jeg startede med at holde med klubben, og jeg var rigtig glad, da han kom tilbage - for så var han og Dino jo på samme hold!

AGF skrev selv om Astrid Portugaels, da hun vandt en auktion om en spillertrøje. Det var selvfølgelig Dinos. Siden da har hun fået mange beskeder fra andre AGF-fans, fortæller hun, som inviterer hende til Danmark og især en, Thomas Berg, har sørget for at hun har fået sin egen spillertrøje med navn og hendes favorittal - nummer 13.

- Det var den bedste julegave, jeg kunne få efter at have holdt med AGF i så mange år. Mit hjerte ligger i Danmark, især i Aarhus og i særdeleshed på Ceres Park, slutter hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce