Annonce
Erhverv

Mita-Teknik fylder 50 år

Mita-Teknik sælger styringskoncepter til vindmølleindustrien og har hovedsæde i Rødkærsbro. PR-foto
I 1969 blev Mita-Teknik grundlagt. Virksomheden er gennem årene vokset sig til en international spiller indenfor styringsautomatik til vindmøller og automationsindustrien.

Rødkærsbro: Mita-Teknik kan i år fejre 50 års jubilæum. Firmaet blev grundlagt af Connie og Holger Andersen sammen med en kompagnon, som et iværksætterprojekt i en garage lidt uden for Aarhus.

Holger Andersen startede fremstillingen af flammeovervågning af gasbrændere og hurtigt blev de største gasfirmaer i Danmark føjet til kundekartoteket. Efterfølgende blev forretningsområdet udvidet til at fremstille industriel kontrol automation til flere industrier.

Forretningen voksede og i 1974 flyttede Mita-Teknik og familien Andersen til Rødkærsbro, hvor virksomheden har hovedsæde i dag.

I 1990’erne begyndte et sandt eksporteventyr for den midtjyske virksomhed, hvor der blev eksporteret massivt til den tyske vindmølleindustri. Mita-Teknik blev senere kendt i hele verdenen indenfor vindmølleindustrien. I dag har Mita-Teknik cirka 150 medarbejdere i Danmark, Ukraine, Indien og Kina.

I 2007 overtog anden generation af familien den daglige drift, hvor Jesper og Thomas Andersen besatte posterne som henholdsvis administrende direktør og udviklingschef. I starten af året overlod Jesper Andersen stafetten til Klaus Kromann Knudsen som administrerende direktør, mens han selv indtog posten som bestyrelsesformand.

Annonce

Fejring med medarbejdere i fokus

50 år med Mita-Teknik er også en fortælling om alle de mennesker, som med indsigt og arbejdsomhed har gjort Mita-Teknik til den virksomhed, som den er i dag. Derfor var det også naturligt at netop medarbejderen skulle være omdrejningspunkt for fejringen af jubilæet.

Fredag 4. oktober blev 50 års jubilæet således fejret af ledelsen og medarbejdere på Golf Salonen i Viborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce