Annonce
Erhverv

Mita-Teknik fylder 50 år

Mita-Teknik sælger styringskoncepter til vindmølleindustrien og har hovedsæde i Rødkærsbro. PR-foto
I 1969 blev Mita-Teknik grundlagt. Virksomheden er gennem årene vokset sig til en international spiller indenfor styringsautomatik til vindmøller og automationsindustrien.

Rødkærsbro: Mita-Teknik kan i år fejre 50 års jubilæum. Firmaet blev grundlagt af Connie og Holger Andersen sammen med en kompagnon, som et iværksætterprojekt i en garage lidt uden for Aarhus.

Holger Andersen startede fremstillingen af flammeovervågning af gasbrændere og hurtigt blev de største gasfirmaer i Danmark føjet til kundekartoteket. Efterfølgende blev forretningsområdet udvidet til at fremstille industriel kontrol automation til flere industrier.

Forretningen voksede og i 1974 flyttede Mita-Teknik og familien Andersen til Rødkærsbro, hvor virksomheden har hovedsæde i dag.

I 1990’erne begyndte et sandt eksporteventyr for den midtjyske virksomhed, hvor der blev eksporteret massivt til den tyske vindmølleindustri. Mita-Teknik blev senere kendt i hele verdenen indenfor vindmølleindustrien. I dag har Mita-Teknik cirka 150 medarbejdere i Danmark, Ukraine, Indien og Kina.

I 2007 overtog anden generation af familien den daglige drift, hvor Jesper og Thomas Andersen besatte posterne som henholdsvis administrende direktør og udviklingschef. I starten af året overlod Jesper Andersen stafetten til Klaus Kromann Knudsen som administrerende direktør, mens han selv indtog posten som bestyrelsesformand.

Annonce

Fejring med medarbejdere i fokus

50 år med Mita-Teknik er også en fortælling om alle de mennesker, som med indsigt og arbejdsomhed har gjort Mita-Teknik til den virksomhed, som den er i dag. Derfor var det også naturligt at netop medarbejderen skulle være omdrejningspunkt for fejringen af jubilæet.

Fredag 4. oktober blev 50 års jubilæet således fejret af ledelsen og medarbejdere på Golf Salonen i Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce